Medve támadt dán turistára
2024. március 5. 21:34

Medve támadt rá egy dán síelőre a Sar-hegységben - közölte Észak-Macedónia vészhelyzetek kezeléséért felelős központja kedden. A turista megsérült, de túlélte a támadást.

A hivatalos közlemény szerint a medve egy freeride-ban (pályán kívüli, szűzhavon történő lesiklás) részt vevő csoport egyik tagját támadta meg az egyik ismert síközpont, Popova Sapka közelében a Koszovó és Észak-Macedónia határán található Sar-hegységben.
   
"A medve a síelő lábát harapta és karmolta meg. A mentőegység a sérült síelőt a közeli tetovói kórházba szállították" - olvasható a közleményben.
   
A szakértők szerint az enyhe időjárás lerövidítette a barnamedvék téli álmát, és egyre több éhes állat jelenik meg a környéken.
 

MTi
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
MTI Hírfelhasználó