Medve támadt dán turistára
2024. március 5. 21:34

Medve támadt rá egy dán síelőre a Sar-hegységben - közölte Észak-Macedónia vészhelyzetek kezeléséért felelős központja kedden. A turista megsérült, de túlélte a támadást.

A hivatalos közlemény szerint a medve egy freeride-ban (pályán kívüli, szűzhavon történő lesiklás) részt vevő csoport egyik tagját támadta meg az egyik ismert síközpont, Popova Sapka közelében a Koszovó és Észak-Macedónia határán található Sar-hegységben.
   
"A medve a síelő lábát harapta és karmolta meg. A mentőegység a sérült síelőt a közeli tetovói kórházba szállították" - olvasható a közleményben.
   
A szakértők szerint az enyhe időjárás lerövidítette a barnamedvék téli álmát, és egyre több éhes állat jelenik meg a környéken.
 

MTi
Címkék:
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Migránsok nem léphetik át a magyar határt
  Orbán Viktor közölte, a migráció kérdése civilizációs kérdés. Európa keresztény gyökerekkel rendelkező kontinens, azonban azok többsége, akik jelenleg Európába akarnak jönni, más kultúrából érkeznek, főként muzulmán háttérrel rendelkeznek.
 • Lázár János a 7. Kerkai Esten
  Lázár János: Nem hagyhatjuk, hogy az életünket és a jövőnket befolyásoló legfontosabb döntéseket mások hozzák meg helyettünk!
 • Volt főügyész: felfüggesztett szabadságvesztés
  A volt ügyész az egyik büntetőeljárással összefüggésben neki átadott bizonyítékot nem bocsátotta a nyomozó hatóság rendelkezésére, azt hivatali irodájában, a szekrényében tárolta és erről nem tájékoztatta a Legfőbb Ügyészséget sem.
MTI Hírfelhasználó