Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert
2024. április 23. 11:12

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.

Agriculture Minister: Russia's grain corridor sabotage could lead to higher  food prices

kiyivindependent

A miniszter és tárcája a Reuters hírügynökség megkeresésére egyelőre nem kommentálta az ügyet. Az ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal közleményében azt írta, hogy egy hivatalban lévő minisztert gyanúsítanak azzal, hogy ő irányította azt a rendszert, amely 291 millió hrivnya (7,35 millió dollár) értékű állami földterület illegális megszerzésére irányult.

A dokumentum nem nevezte meg Szolszkijt, de azt írta, hogy a gyanúsított a parlament mezőgazdasági bizottságának korábbi elnöke. Ezt a posztot Szolszkij töltötte be 2022 márciusi miniszteri kinevezése előtt.

A közlemény szerint az említett rendszerben arra is kísérletet tettek, hogy további 190 millió hrivnya értékű földterületet is megszerezzenek.

Az ukrán korrupciós botrányok súlyosan fenyegetik az ország európai uniós csatlakozási törekvéseit is.

Az ukrán védelmi minisztérium a háború kezdete óta nyakig benne van a leggyanúsabb ügyekben.

Ha megerősítést nyer a gyanúsítás, Szolszkij lesz az első miniszter, akit korrupciós ügyben gyanúsítottként neveznek meg Volodimir Zelenszkij államfő ideje alatt.

Kiemelt kép: Mikola Szolszkij ukrán agrárpolitikai és élelmiszeripari miniszter az Európai Unió Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának brüsszeli ülésén 2023. május 30-án. 

hirado.hu
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Győztünk!
    Következett a hirtelen halál, ebben Bálizs fejjel védett, majd Erdély Csanád lövése csattant a kapuvason, végül pedig ismét Bálizs pillanatai következtek. A záró támadásnál Hári szolgálta ki Varga Balázst, aki közelről nem hibázott.
  • Csempészhálózat felszámolását sürgeti a főtanácsadó
    Az embercsempészet nem magányos tevékenység, vannak felderítők, pihentetők, okmányhamisítók, járműbeszerzők és futárok is, de akik az egésznek a hasznát lefölözik, azok soha nem mennek a határ közelébe. Az ENSZ egyik jelentése szerint Európában az embercsempészek és a migránsok nagy része afgán.
  • 125 éves a Ferencvárosi Torna Club
    "Dr. Springer Ferenc 1899. május 3-án alapította meg az FTC-t. Az első elnök volt, aki a legnehezebb, egyben legszebb feladatot vállalta, az újonnan megalapított egyesületet arra a pályára állítani, amely fennmaradását biztosítja.
MTI Hírfelhasználó