Magyar karatés Európa-bajnoki aranyérme
2024. május 11. 22:11

Az 51 ország több mint 600 versenyzőjét felvonultató eseményen - a hazai szövetség beszámolója szerint - a 32 éves versenyző a 67 kilogrammos küzdelmi kategória döntőjében a montenegrói Nenad Dulovic ellen diadalmaskodott. Összecsapásuk 1-1-gyel zárult, az első szerzett pont azonban a magyar karatésnak kedvezett.

Tadissi Martial kiemelkedő nemzetközi sikerek - világbajnoki második hely, négy Eb-bronz és Világjátékok-ezüst - után harcolt ki Európa-bajnoki címet. Zadarban az aranyéremig vezető úton a finálé előtt négy - felvidéki, ciprusi, azeri és portugál - riválist győzött le.
   
"Nagyon eseménydús napok és küzdelmes mérkőzések vannak mögöttem, de mindvégig azt éreztem, hogy ez lehet az a világverseny, ahol megszerezhetem felnőtt pályafutásom első aranyérmét a sok bronz és ezüst után" - nyilatkozott a magyar karatés az Eb-diadala után.
   
Hozzátette: nem titok, hogy a karrierje vége felé jár, nem tudja, mit tartogat még számára a jövő, de úgy gondolja, ezzel az aranyéremmel mindenképpen sikerült feltennie a koronát a 26 éves pályafutására.
   
"Szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott, segített ezen úton - folytatta a friss Európa-bajnok. - Külön öröm számomra, hogy azokkal az emberekkel élhettem ezt át, akik a kezdetektől fogva egyengették az utamat. Büszke vagyok és hatalmas megtiszteltetés, hogy a magyar karatét immáron 17 éve képviselhetem világversenyeken."
   
A horvátországi Eb szombati, utolsó előtti versenynapján a parakaratésoknál is születtek magyar sikerek: a világ- és Európa-bajnok Kákosy Olívia a női K21-es kategóriában, vagyis a tanulásban akadályozottak mezőnyében végzett az élen, pályafutása negyedik Eb-aranyát harcolva ki. Ugyancsak a nőknél a K22-eseknél, a Down-szindrómások között Pátkai Andrea állhatott fel a dobogó harmadik fokára.
 

mti
Címkék:
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
MTI Hírfelhasználó