Vádat emeltek migránsokat furgonba zsúfoló embercsempészek ellen
2024. június 20. 09:21

Vádat emeltek három embercsempésszel szemben, akik tavaly nyáron 47 határsértőt zsúfoltak egy furgon rakterébe - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, a vád szerint az elkövetők megbízójuk utasítására tavaly augusztus 17-én éjjel a szerb-magyar határtérségbe hajtottak, ahol furgonjuk rakterébe felvettek a társaik által a zöldhatáron átkísért külföldieket, köztük 12 gyereket.
   
A rendőrök a járművet Ásotthalom közelében állították meg. A járműben kábítószerre, speedet és kristályt tartalmazó porra is bukkantak.
   
Kiderült, a sofőr korábban fogyasztott is a kábítószerből, így vele szemben nemcsak minősített embercsempészés, hanem bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt is vádat emeltek - tudatta az ügyész.

mti
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó