Magyar diák a Nobel-díj ünnepségén
2024. július 1. 21:26

A Magyar Innovációs Szövetség, mint a Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS) magyarországi képviselője 2002 óta minden évben delegálhat egy fiatal magyar kutatót a Nobel-díj átadási ünnepségre és az azt megelőző egyhetes stockholmi tudományos fórumra.

Nobel-díj Archives - Ludovika.hu

ludovika.hu

A 2024. évi Nobel-díj átadó ünnepségen résztvevő ifjú tehetség kiválasztásra 2024. július 1-én került sor, Szövetségünk székhelyén. Kilenc fiatal,- akik közül többen az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntősei voltak - bemutatkozását követően, a MISZ által felkért zsűri döntött a nyertesről. A zsűri tagjai voltak:

Ivánka Gábor, MAFITUD elnök, OTIO zsűritag;

Dr. Kroó Norbert, akadémikus, MTA

Dr. Madarász Emília, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet kutatócsoport-vezetője;

Dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnök;

Szladek Máté, Kutató Diákok Mozgalma, ügyvezető elnök

Viczián Dániel, a 2023. évi SIYSS magyar résztvevője.

A döntés értelmében a 2024 decemberében megrendezésre kerülő 43. Stockholm International Youth Science Seminar és Nobel-díj átadó ünnepség résztvevője Csáki Dominika, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákja, a XXIV. Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciájának első helyezettje.

További információ: Garay Tóth János, kommunikációs igazgató, tel.: 30/900-4850, e-mail: garaytoth@t-online.hu.

dr. Pakucs János, a Szervezőbizottság elnöke

mti
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Zelenszkij „határait" mérte föl a magyar kormányfő
    Orbán Viktor kifejtette: Zelenszkij "nem örült túlságosan" a tűzszüneti felvetésnek, és azt kérte, hogy még gondolkodhasson rajta, mert a korábbi tűzszüneti javaslatokkal kapcsolatban rossz tapasztalatai vannak, azok szerinte nem váltak Ukrajna javára - tette hozzá.
  • Rossi mindenkinél erősebb akar lenni a csapattal együtt
    "Most sem fogom feladni, mert ami nem öl meg, az erősebbé tesz! És nekünk, mindannyiunknak együtt, erősebbnek kell lennünk mindennél és mindenkinél" - írta a maestro.
  • Önálló magyar dróngyártás – Videó!
    Az ország ellenállóképességének egyik kulcskérdése, hogy milyen saját eszközöket hozunk létre. A jövőben várhatóan tömegesen alkalmazzák a drónokat, ezért a hazai eszközök használata kiemelt szereppel bírhat. Magyar tudással, magyar technológiával biztosítható az autonómia.
MTI Hírfelhasználó