Agyonverte volt üzlettársát
2024. július 3. 17:30

Agyonverte volt üzlettársát egy férfi Pest vármegyében, a Budapest Környéki Törvényszék 9 évre ítélte szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletével - közölték a bíróság honlapján.

Az eljárás adatai szerint a vádlott és a sértett korábban egy gazdasági társaságban folytatott üzleti tevékenységet, de idővel kapcsolatuk megromlott. A vádlott úgy látta, hogy a sértett 2017-ben a külföldi megrendeléseket saját és üzleti partnerei tevékenysége körében, a maga hasznára fordította. Az üzleti kudarcok miatt a vádlott anyagi helyzete egyre rosszabb lett, és a sértett anyagi helyzete is megromlott.
   
A sértett 2018 áprilisában a vádlott házához ment. Vitatkozni kezdtek, a vádlott meglökte a sértettet, aki beverte a fejét, és ezt dühösen számon kérte a vádlottól, aki egy betonvas rúddal agyonverte.
   
Az áldozat maradványai négy évvel később, 2022. május 25-én kerültek elő a vádlott udvarán lévő, zöldhulladék tárolására alkalmas gödörből, ahova a vádlott rejtette a holttestet.
   
A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés miatt emelt vádat az ügyben.
   
Szerdán a törvényszék a vádirati tényállással egyetértve a vádlottat emberölés miatt mondta ki bűnösnek, és 9 év börtönre ítélte.
   
Vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.
   
A bíró elrendelte a vádlott letartóztatását a fellebbviteli bíróság jogerős döntéséig.

mti
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
MTI Hírfelhasználó