Lapáttal a demokráciában
Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
2024. június 12. 23:15

epic gardening

„...lapáttal fogjuk agyonverni."

Egy szélsőséges politikus fogalmazott így választási ellenfelére utalva. A gyűlölködés egy európai uniós tagállam fővárosában dörrent el.

Minthogy liberális szélsőségről van szó, logikus, hogy a gyűlölködő továbbra is a közéletben akar maradni,

Hátborzongató arra gondolni, mi történt volna, ha annak idején Csurka István vagy Torgyán József fogalmazott volna így az akkori politikai ellenfelekre utalva.

Kis túlzás: még az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását is kezdeményezte volna az itthoni szélsőség.

Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban.

Most Brüsszelben kirobbant a csend.

A brutális fenyegetésről nem hallott a Covid-sms botrányban erkölcsileg megsemmisült Ursula von der Leyen, nem hallottak a szélsőliberális főpolgármesterek a kontinens nagyvárosaiban, a gender finomságaira hisztérikusan érzékeny sajtó is hallgat,

Kínos helyzetben vannak az itthoni demokráciféltő szervezetek.

Az atlanti spekulánsok által felpénzelt kompániák most lelepleződtek: a legcsekélyebb mértékben sem érdekli őket a politikai kultúra, az európaiság, a magasabb rendűség. 

A liberális szélsőség brutális fenyegetőzést is megengedhet magának.

Lapát...

Ennek az eszköznek az  említése a szélsőliberális figura alpáriságára utal. Felszínre durrant belőle a Szamuely-düh, elöntötte képzeletét a vörös terror rémképe – neki ez a szóhasználata alapján rokon.

Leleplezte szövetségeseit is.

Ebben az esetben nem a hazafias tábornak kellene követelni a figura közéletből való távozását, hanem szövetségeseinek.

Ezzel a lelepleződéssel ugyanis a szövetségeseit is lerántotta maga mellé a sárba. 

Ez a politikai színvonal a baloldalon. 

Végig hazudtuk az elmúlt másfél-két évet – vallotta be elvtársai előtt a szélsőbalos romboló. Lapáttal fogjuk agyonverni – dühöngte a szélsőliberális rém.

Azonos szellemiség.

Mindkettőjüknek távoznia kellene a közéletből, mert nemcsak politikai táborukat, hanem – sajnos – az országot is lejáratták.

Ez mélyen a Csurka István-i, Torgyán József-i szint alatt fortyog: utóbbinak a kívül zöld, belül vörös görögdinnye-politikusokra való utalása összevethetetlen a „lapáttal fogjuk agyonverni" ocsmányságával.

Balkán? Afrika?...

Utóbbiakkal a balliberális kifejezés kezd rokonértelművé válni.

Molnár Pál

gondola
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Milák Kristóf Európa-bajnok
    A finálé elképesztően szorosan alakult, a két magyar a második és harmadik helyen fordult, és még öt méterrel a vége előtt is a lengyel Jakub Majerski vezetett, a szám olimpiai ezüstérmese és a 200 méter hát magyar világbajnoka azonban egyaránt hamarabb érintette a falat.
  • A nemzeti identitás az emberi méltóság része
    Az Európa Tanács feladata is lenne, hogy segítse identitásuk megőrzésében a kontinens nemzeti kisebbségeit: utóbbiak asszimilációs nyomás alatt préselődnek.
  • A bíró hibázott, a németek bezsebelték a gólt
    Ekkora rendezvényen nem lehet ekkora hibát elkövetni. A játékvezető nem kezelte egyformán a játékosokat. Náluk egyes játékosoknak négy-öt Bajnokok Ligája-címe van, nekem pedig egy sincs, ezért rendkívül arrogáns módon küld el a bíró. Sajnos ilyen irányba megy el a bíráskodás" - leplezte le a szélsőségesen rossz holland játékvezetőt Nagy Ádám.
MTI Hírfelhasználó