Az USA migránsokat küldött vissza hazájukba
2024. július 3. 20:26

Az Egyesült Államok visszaküldött hazájába 116 kínai illegális bevándorlót - jelentette be az amerikai belbiztonsági minisztérium.

A kedden keltezett washingtoni közlemény szerint az illegálisan érkezettek csoportját szállító bérelt repülőgép még a hétvégén elhagyta az Egyesült Államokat.
   
Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter azt mondta, hogy folytatják a bevándorlási törvények érvényre juttatását és azok eltávolítását, akiknek nincs jogalapjuk az Egyesült Államokban maradni.
   
Azt is közölte, hogy minisztériuma együttműködik a kínai hatóságokkal az irreguláris migráció csökkentésében és megelőzésében, valamint az embercsempészet elleni fellépésben, kiterjedt hatósági fellépés révén.
   
Az amerikai kormány további, Mexikó felől illegálisan érkezett kínaiakat is készül visszaszállítani hazájukba, ám arra vonatkozó tervet, hogy a következő repülőgép mikor indulhat útnak, nem közölt a belbiztonsági minisztérium.
   
Az elmúlt években többszörösére növekedett az Egyesült Államok déli határán feltartóztatott kínai állampolgárok száma. Ez 2023-ban az összesítések szerint meghaladta a 37 ezret, ami tízszeres növekedés egyetlen év alatt.
   
Az amerikai és a kínai kormány ez év első felében újította fel az együttműködést az illegális migráció megfékezése terén, amikor a pekingi kormányzat közölte, hogy "ellenzi az illegális bevándorlás minden formáját".

mti
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Orbán Viktor Üzbegisztán elnökével tárgyalt
    Megállapították: a magyar-üzbég együttműködés látványosan fejlődött az elmúlt években, 2021-ben stratégiai partnerségi szintre emeltük kapcsolatainkat, és számos gazdasági projekt indult el a két ország között.
  • Fico elment volna Orbán Viktorral Moszkvába
    Orbán Viktor iránti csodálatát is kifejezte és elmondta, ha egészségi állapota engedte volna, ő is csatlakozott volna a magyar miniszterelnök kijevi és moszkvai útjához.
  • Egységes magyar nemzetben gondolkodni
    Potápi Árpád János közölte, kiemelten fontos a politikai intézményrendszer megerősítése is, hiszen ha az helyi, megyei, tartományi vagy országos szinten erős, akkor az élet minden területén sikereket tudnak elérni.
MTI Hírfelhasználó