Labdarúgó NB I - MTK-siker a zalaegerszegi idénynyitón
2024. július 26. 21:49

Az MTK Budapest a 92. percben szerzett góllal 1-0-ra nyert a Zalaegerszeg otthonában a labdarúgó NB I 2024/25-ös idényének pénteki nyitómérkőzésén.

1. forduló:

Zalaegerszegi TE FC-MTK Budapest 0-1 (0-0)
------------------------------------------
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2867 néző, v.: Káprály

    gólszerző: Jurina (92.)

    sárga lap: Várkonyi (61.), Croizet (81.), illetve Antonov (56.), Jurina (95.)

    Zalaegerszegi TE FC:
    --------------------
Gundel-Takács - Szendrei, Várkonyi, Safronov, Medgyes - Kiss B. (Csonka, 88.), Sankovic, Sajbán (Croizet, 68.) - Dénes (Vogyicska, 68.), Spoljaric (Németh D., a szünetben), Mim (Bakti, 88.)

    MTK Budapest:
    -------------
Demjén - Nagy Zs., Beriasvili, Varju - Antonov (Kovács P., 68.), Kata (Végh, 76.), Horváth A., Hej - Németh K. (Jurina, 82.), Bognár (Stieber, 82.), Polievka (Molnár R., 68.)

Az alacsony színvonalú, mindkét oldalon sok hibát hozó első félidőben többet birtokolta a labdát a fővárosi csapat, sokáig mégis a ZTE tűnt aktívabbnak. Amikor a hazaiak labdát szereztek, próbáltak helyzetet kialakítani, igaz, kevés sikerrel. Az első MTK-lehetőségre a 34. percig kellett várni, ekkor Antonov lövését Gundel-Takács lábbal védte. A házigazdák hálóőre a játékrész hajrájában is többször hárított, azaz a vendégek álltak közelebb a gólhoz, de a szünetben 0-0-t mutatott az eredményjelző.
   
A fordulás után nem változott a játék képe, az MTK irányított, komolyabb helyzet nélkül. A mérkőzés szinte eseménytelenül csordogált, a kapuk nem forogtak veszélyben. A cserék sem hoztak változást egyik oldalon sem. Jellemző volt, hogy a második félidő egyik legnagyobb helyzete azután adódott, amikor Gundel-Takács rossz kirúgását követően Jurina elé került a labda, aki azonban az üres kapu mellé gurított. Az utolsó percekben kissé megélénkült a játék, amikor már úgy tűnt, egyik csapat sem tudja a maga javára fordítani az állást, Jurina fejese utat talált a kapuba, így végül az MTK örülhetett.

MTI
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
MTI Hírfelhasználó