Karsay Ferenc: Karácsony Gergely eddigi teljesítményére már kioszthatunk egy egyest
2024. szeptember 2. 16:01

A főváros XXII. kerületének (Budafok-Tétény) polgármestere szerint „az iskolaév még csak most kezdődött, a főpolgármester eddigi teljesítményére viszont már kioszthatunk egy egyest.” Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP) hétfői, az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy Karácsony Gergely forgalmi dugókkal és elmaradt útfelújításokkal készült a tanévkezdésre.

A kerületvezető azt írta: „az elmúlt években sajnos szokássá vált, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros helyett vagyunk kénytelenek elvégezni olyan városüzemeltetési és fejlesztési feladatokat, amik az itt élők szempontjából elengedhetetlenül fontosak.” Ismertetése szerint már több mint 600 millió forintot költöttek fővárosi kezelésű utak felújítására, zebrák építésére, felfestésére, forgalomtechnikai kialakításra, vagy a fontosabb főútvonalak mentén a közterületek kaszálására, szúnyoggyérítésre pedig 50 milliót. Vélekedése szerint ebből a több mint félmilliárd forintból építhettek volna tíz játszóteret, vagy akár 1500 óvodás egy évig ingyen étkezhetett volna.

Mint fogalmazott: évek óta hiába kérik, hogy a rendkívül nagy forgalmat bonyolító és immáron balesetveszélyessé romlott, gyakorlatilag járhatatlan Szabadkai utca javítását végezze el az út fenntartójaként a Fővárosi Önkormányzat. Továbbra is süket fülekre találtak – tette hozzá. Karsay Ferenc azt írta, végtelenül szomorúnak és felháborítónak találja, hogy a főpolgármester nemhogy neki mint polgármesternek, de az út javítását, petícióban kérő lakosságnak sem válaszol több mint 3 hónapja. „Sajnos elmondhatjuk, hiába hangoztatja Karácsony Gergely, hogy Budapest mindenkié, a külvárosok, így Budafok-Tétény lakosságát továbbra is semmibe veszi, nemhogy fejlesztésre, de válaszra sem méltatja” – közölte a polgármester, aki közleményében megköszönte a pedagógusok munkáját, a diákoknak pedig sok sikert kívánt az új tanévhez. A XXII. kerület idén is minden elsőst ajándékcsomaggal köszöntött, valamint a nyáron több, a gyermekek biztonságát, kényelmét szolgáló beruházást hajtottak végre – tájékoztatott Karsay Ferenc.

MTI
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Európai Mesterséges Intelligencia Testület
    Az MI Rendelet végrehajtásának felkészülési folyamatában jelentős szerepet játszik az EU tagállamainak képviselőiből álló Európai Mesterséges Intelligencia Testület, amely hidat képez Brüsszel és a tagállamok között, ezáltal segítve a rendelet végrehajtását, az ahhoz kapcsolódó ajánlások kidolgozását és a hatósági gyakorlatok egységesítését.
  • Kalasnyikovval akarhatták lelőni Donald Trumpot
    Ukrán párti fegyveres férfi próbálhatott meg merényletet elkövetni Donald Trump ellen. Ez azután derült ki, hogy a férfit elfogták. Az 58 éves férfi korábban gyakran posztolt a közösségi médiában az ukrajnai háborúról, és volt egy weboldala, ahol pénzt akart gyűjteni Kijevnek. Donald Trump éppen a golfpályáján pihent, amikor a biztonsági emberek észrevettek egy egyént Kalasnyikovval a kezében – hangzott el az M1 Híradóban.
  • Orbán Viktor vezetésével ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs
    Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfőn kora reggel a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
MTI Hírfelhasználó