Toborzók verték agyon a besorozottat?
2024. szeptember 6. 12:47

Kárpátalján egy nő azzal vádolja a területi toborzási és szociális támogatási központ munkatársait, hogy bántalmazták és halálra verték az édesapját. Dmitro Lubinec, Ukrajna emberi jogi biztosa a Telegram-csatornáján közölte, hogy az utóbbi időben megnövekedett a kárpátaljai toborzóközpont képviselőinek jogsértéseivel kapcsolatos panaszok száma – írja a Karápátaljai Igaz Szó.

KISZó

A nő szerint az édesapját a toborzóközpont dolgozói jogellenesen tartóztatták le, majd bántalmazták, ami végül a férfi halálához vezetett. Az eset kapcsán nyomozás indult az ukrán büntető törvénykönyv súlyos testi sértésre vonatkozó 128. cikkelyének alapján.

Lubinec azt is hozzátette, hogy megkereste a főügyészt az eset kivizsgálása érdekében. Amennyiben szabálytalanságokat találnak, követelni fogja az érintett tisztviselők felelősségre vonását.

Az ombudsman emellett tájékoztatást adott arról, hova fordulhatnak az ukrán állampolgárok jogaik megsértése esetén:

Személyesen: Kijev, Insztitutszaja utca 21/8, 01008;

Email: hotline@ombudsman.gov.ua;

Ingyenes forródrót: 0 800 501 720;
Telefon: 044 299 74 08.

KISZó
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
MTI Hírfelhasználó