Az orosz csapatok háromtonnás légibombát dobtak Harkiv területére
2024. október 28. 14:36

Az orosz hadsereg az egyik legerősebb FAB–3000-es nagy erejű légibombát dobta le az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) egyik egységének parancsnokaira. A célpont az ukrán katonák ideiglenes telepítési pontja (TDP) volt a Harkivi terület Volcsanszk városának közelében – számol be a Lenta.ru.

A koordinátákat továbbították az Orosz Légierő egyik egységének pilótáinak, akik egy univerzális tervező- és korrekciós modullal ellátott bomba precíziós találatával megsemmisítették az ellenséget .

Október 24-én a Donyecki Népköztársaság (DNR) Kurahovóban az AFU állásaira mért orosz katonai csapásnak több tucat ukrán katona esett áldozatul. A csapást egy drónkezelőkből álló különítmény tartózkodási helyén hajtották végre. A Juzsnaja csapatcsoport „drónoperátorainak” köszönhetően sikerült megállapítani a tartózkodási helyüket. A támadás eredményeként közel 50 ukrán harcost likvidáltak. Az 50 drónt kezelő pilóta likvidálása súlyos csapás Kijev számára – mondta Oleksandr Kots katonai tudósító. „Egyszerre 50 specializált személyzet elvesztése súlyos csapás az AFU számára, ami minden bizonnyal hatással lesz arra, hogy képesek lesznek-e megfékezni csapatainkat a Kurahov irányában” – mondta a haditudósító. Kots az elsődleges célnak „egy tapasztalt drónkezelő megsemmisítését” nevezte.

MH
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Színt vallott a Tisza Párt: támogatják az LMBTQ-propaganda terjesztését
    Újabb fajsúlyos témakörben mutatták meg valódi arcukat Magyar Péterék, a Tisza Párt európai parlamenti képviselői ugyanis szavazataikkal kiálltak a genderideológia és az LMBTQ-propaganda támogatása mellett. Nem véletlen, hogy már a nyáron rendezett budapesti Pride felvonulás résztvevői is arról beszéltek: Magyar Péter több jogot ad majd a szivárványos szervezeteknek, ha esetleg hatalomra kerül.
  • Megvannak a nemzeti konzultáció kérdései
    A magyarnemzet.hu felületén megjelentek a Gulyás Gergely kancelláriaminiszter által bejelentett nemzeti konzultáció kérdései, a lap cikkéből az is kiderül, 11 kérdéskör van. A tizenegyedik nemzeti konzultáció mottója: "Magyarország meg tudja csinálni!"
  • Székely őrtüzek
    A települések nagyobb terein vagy a környező magaslatokon sötétedés után meggyújtott őrtüzeknél a helyi szervezők mindenütt felolvasták a rendezvény kiáltványát, amelyet az őrtűzgyújtást kezdeményező és szervező Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke, Izsák Balázs írt alá.
MTI Hírfelhasználó