hadsereg
 • 2023. január 22. 21:02
  Szalay-Bobrovniczky Kristóf a magyar kultúra napja és a Petőfi-emlékév alkalmából a somogyi megyeszékhely Petőfi terén tartott ünnepségen hangsúlyozta, hogy a lánglelkű költő egy olyan haderőnek vált a hősévé, amely jóformán a semmiből, pillanatok alatt alakult, és vált képessé a nagy, professzionális, ám elbizakodott császári haderő legyőzésére.
  Címkék:
 • 2023. január 18. 09:18
  Nem elég az eddigi védelmi szint, a lehető legerősebb honvédség kell eszközökben és állományban is. A veszélyek korában Magyarország biztonsága az első, és ehhez fiatal, modern honvédség kell - mondja a miniszter.
  Címkék:
 • 2023. január 13. 00:01
  A magyar honvéd helytállt, a magyar honvéd jól harcolt a doni áttörésnél 1943-ban - jelentette ki a honvédelmi miniszter a 2. magyar hadsereg tragédiájának 80. évfordulóján rendezett megemlékezésen a budapesti Szentháromság téren csütörtökön.
  Címkék:
 • 2023. január 6. 00:03
  „Olyan különleges műveleti parancsnokságot kell létrehoznunk, ami a különleges műveletek teljes spektrumát képes vezetni nemzetközi környezetben, a partner nemzetekkel szoros együttműködésben a régión belül” – hangsúlyozta a vezérőrnagy.
  Címkék:
 • 2022. december 15. 19:23
  Magyarország egy eszközeiben modernné váló, a változó világ kihívásainak megfelelő, ütőképes, komoly elrettentő erőt felmutatni képes, elszánt haderőt épít - mondta a honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten.
  Címkék:
 • 2022. december 4. 09:18
  A hadsereg Országgyűlés által jóváhagyott létszáma 37 500 fő, ezt a számot el kell érni, majd legalább meg kell duplázni az aktív állományt az elkövetkező években.
  Címkék:
 • 2022. november 21. 09:22
  „Az izraeli Iron Dome, Vaskupola légvédelmi rendszer részeként már bizonyított, a lokátorok egyes egységeinek gyártásába a magyar hadiipar is bekapcsolódik" – írja a Magyar Nemzet.
  Címkék:
 • 2022. október 23. 18:39
  A magyar nemzet katonanemzet, szükséges, hogy ez az üzenet minél több fiatalhoz eljusson, és egyre többen tartsák fontosnak a haza fegyveres szolgálatát - mondta a honvédelmi miniszter a Kossuth rádió Gondolat-jel című műsorában vasárnap.
  Címkék:
 • 2022. október 15. 15:38
  Nekünk, magyaroknak ütőképes, a békét garantálni tudó, elrettentő erejű hadsereg kell, mert "akinek nem lesz ereje, annak nem lesz igaza sem" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten.
  Címkék:
 • 2022. október 1. 15:26
  A felderítő ezred katonái a napokban az október 3-án induló Strong Will 2022 nemzetközi gyakorlatra készültek fel, amit a NATO CREVAL (Combat Readiness Evaluation - harci készenlét értékelés) megmérettetés követ majd.
  Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • A Székelyföld jellegzetes magyar régió
  Ugyanolyan globális kihívásoknak van kitéve a Székelyföld is, mint Európa bármelyik régiója, a székely embert is sokféle hatás éri, és ezzel együtt sokat változik. Ezeket a folyamatokat, változásokat próbálom íróként is „letapogatni”. Úgy vélem, a székely emberről alkotott sztereotípiák jórészt érvényüket vesztették – véli Zsidó Feremc.
 • A keresztyén hit mélysége a megmaradás kulcsa
  A Kárpátaljai Református Egyház egyházkerületi ünnepi közgyűlésén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy "hosszú történelmünk megmutatta, hogy a keresztyén hit mélysége ezekben az időkben a megmaradás kulcsa".
 • A jogvédők ordító csendje
  A „jogvédő" NGÓ-knak az ukrajnai háborúval kapcsolatban tanúsított szemforgató hozzáállása leleplezte őket abban, hogy minimális érzékenységet sem tanúsítanak a valóban életveszélyben lévő kárpátaljai nemzettársaink iránt, hanem kizárólag a megrendelői igények szolgai végrehajtásában merül ki ténykedésük – fogalmaz Hetzmann Róbert.
MTI Hírfelhasználó