hadsereg
 • 2022. szeptember 23. 11:58
  Mára büszkén mondhatjuk, hogy Magyarország a NATO fontos, jelentős, meghatározó tagja és ehhez hozzájárult a Magyar Atlanti Tanács (MAT) emberfeletti munkája is - mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Atlanti Tanács megalakulásának 30. évfordulójára szervezett konferencián, pénteken Budapesten.
  Címkék:
 • 2022. június 14. 13:40
  A nemzeti hadseregek közötti együttműködés időszerű kérdéseit tekintették át a visegrádi csoport vezérkari főnökeinek találkozóján részt vevő katonai vezetők kedden Debrecenben - közölte a tanácskozás után a sajtóval a Magyar Honvédség parancsnoka.
  Címkék:
 • 2022. május 10. 09:30
  A bővített ejtőernyős alapképzés egy tizenöt ugrásból álló program, amit a helikopterbázis Speciális Ejtőernyős Kiképző Csoportja bonyolított le. A tizenötödik ugrás a vizsga, ahol a résztvevők éjszaka, bonyolult terepre, teljes felszereléssel kellett teljesíteniük a feladatot.
  Címkék:
 • 2022. május 6. 23:43
  Több száz milliárd forintot fordíthat hadiipar-fejlesztésre Magyarország egy jelentés szerint. A német Rheinmetall a 2022 első negyedéves pénzügyi jelentésében számolt be arról, hogy a magyar kormány nagyon komoly hadifelszerelést rendelhet tőlük.
 • 2022. március 22. 23:55
  A Leopard 2A4HU típusú járművek harckocsizói változó terepviszonyok mellett is bizonyították, hogy kiváló gazdái a nagymacskáknak.
  Címkék:
 • 2022. február 25. 18:22
  A keleti országrészbe átcsoportosított egységek kettős, humanitárius és katonai feladatot látnak el - jelentette ki a honvédelmi miniszer pénteken Szentesen.
 • 2022. február 8. 08:51
  Folyamatos a kommunikáció és az információk megosztása a szövetséges országok között a Balkánon és az orosz-ukrán határon kialakult helyzettel kapcsolatban is - mondta Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a közmédiának.
 • 2021. november 2. 17:38
  Békében is vállalták a háborús kockázatot, a hazáért haltak meg hős tűzszerész katonáink. Életüket adták a magyar nép biztonságáért.
  Címkék:
 • 2021. október 20. 15:36
  A köztársasági elnök a Magyar Honvédség főparancsnokaként jóváhagyta a honvédség fejlesztési terveit, amelyek azt szolgálják, hogy Magyarország és a Magyar Honvédség a térség meghatározó haderejévé váljon – mondta Ruszin-Szent Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka.
 • 2021. október 14. 12:33
  Benkő Tibor miniszter szokásos, éves meghallgatásán az aktuális kiemelt feladatok között elsőként a honvédelmi és haderőfejlesztési program folytatását említette. Az érkező új eszközök más eljárást, logisztikai, biztosítási rendszereket igényelnek. Mindehhez hozzá kell igazítani a kiképzést, a tiszt- és altisztképzést is - fejtette ki.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Itália is a konzervatív erőkre számít
  A jövendő olasz kormány összes pártjával régi és jó kapcsolatot ápol a magyar kormány, ezért nem lesz nehéz együttműködni olyan kérdésekben, mint az illegális bevándorlás elleni fellépés vagy a családpolitika - hangoztatta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az MTI-nek az Olasz Konzervatívok. Európa, identitás, szabadság című konferencián, amelyen felszólalt Rómában pénteken.
 • Gazdasági válság radikális szélsőségekkel
  Az emberek félnek a közelgő téltől. Úgy, ahogy békeidőben még soha. A legnagyobb problémájuk nem a magyar és lengyel jogállamiság állítólagos hiányossága. Ezzel csak az Európai Parlament balliberális képviselőinek mindenre elszánt elitegységei vannak elfoglalva. Irigyeljük a problémáikat – írja Horváth József.
 • Orbán: hazudtak Brüsszelben az európai embereknek
  Hazudtak Brüsszelben az európai embereknek, amikor azt mondták, hogy a szankciókat nem terjesztik ki az energiára és azok az ukrajnai háború gyors lezárását eredményezik majd - mondta a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó