vasúti liberalizáció
 • 2019. október 30. 16:16
  Vasúti járműveket kíván vásárolni a FlixTrain, Európa első számú buszos szolgáltatójának vasúti leánya. Ez arra utal, hogy a gazdasági klíma változása, illetve a nemzeti vasúthálózatok közelgő piaci liberalizációja felkeltette a befektetők érdeklődését a nagy sebességű vasutak iránt, amelyek a fapados légi járatok versenytársai is lehetnek.
 • A hősök nem halhatnak meg
  Meghalt az Öregisten, és mi öltük meg – állapítja meg Nietzsche a 19. század végén. Lassan meghalnak a hőseink is, és mi hagyjuk lemészárolni őket, ha engedünk a liberálfasizmus végtelen terjeszkedésének, ha tétlenül nézzük a szabadosság antikultúrájának hegemóniáját az ifjúság körében. Pesszimista kultúrdiagnózis a nyugati létforma jövőjéről.
 • Reneszánszát éli a gyógynövénytermesztés Magyarországon
  A gyógynövények gyűjtésének, termesztésének és feldolgozásának több évszázados hagyományai vannak hazánkban. Az egészségtudatos életmód elterjedésével a gyógynövénykészítmények reneszánszukat élik.
 • Helyrehozzák hét évtized rombolását a budai Várban
  A kormány kinyilvánított célja, hogy a minisztériumok elsősorban állami tulajdonú ingatlanokban, a Parlamenthez és a Várhoz közel működjenek. Ennek nyomán költözött a miniszterelnök és hivatala a Sándor-palota mellé, s a Várban kap helyet a Pénzügyminisztérium és a Belügyminisztérium is. A kormányzati épületek megújításával, racionalizálásával párhuzamosan zajlik a budai Vár műemléki rekonstrukciója is.
MTI Hírfelhasználó