A háború állásáról tájékoztatták az államfőt
Ruszin-Szendi Romulusz a keddi megbeszélésen tájékoztatta a főparancsnokot a jelenlegi hadműveleti, hadászati, harcászati helyzetről, a háború állásáról, lehetőségekről.
2023. április 4. 17:59

Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka (j), Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke (b3), Szaszák János vezérőrnagy, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgató-helyettese (b2), Schanda Tamás, az államfő kabinetfőnöke (b) és Kun Szabó István vezérőrnagy, a köztársasági elnök főhadsegédje (j2) a Sándor-palotában 2023. április 4-én. Novák Katalin kétheti rendszerességgel kap tájékoztatást a vezérkari főnöktől az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos kérdésekről. MTI/Máthé Zoltán

Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka kedden hivatalában fogadta Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét és Szaszák János vezérőrnagyot, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgató-helyettesét.

A megbeszélés után Kun Szabó István vezérőrnagy, az államfő főhadsegéde a Sándor-palotában újságíróknak emlékeztetett rá: a köztársasági elnök kétheti rendszerességgel kap tájékoztatást a vezérkari főnöktől az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos kérdésekről.
   
Hozzátette: Ruszin-Szendi Romulusz a keddi megbeszélésen tájékoztatta a főparancsnokot a jelenlegi hadműveleti, hadászati, harcászati helyzetről, a háború állásáról, lehetőségekről.
   
Elmondta azt is: a megbeszélésen a vezérkari főnök tájékoztatta a főparancsnokot a Magyar Honvédség helyzetéről, állapotáról, felkészültségéről, a katonák kiképzettségi szintjéről és az aktuális kiképzésekről.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Szentkirályi Alexandra kampányindító rendezvénye
    Szetkirályi Alexandra leleplezte a jelenlegi főpolgármestert: Ma Gyurcsánynak van főpolgármestere, a budapestieknek nincs, és minden, amit Budapesten látnak, arról szól, ahogyan "Karácsony Gergely hű inasként serénykedik a Gyurcsány-villában".
  • Migránsok nem léphetik át a magyar határt
    Orbán Viktor közölte, a migráció kérdése civilizációs kérdés. Európa keresztény gyökerekkel rendelkező kontinens, azonban azok többsége, akik jelenleg Európába akarnak jönni, más kultúrából érkeznek, főként muzulmán háttérrel rendelkeznek.
  • Lázár János a 7. Kerkai Esten
    Lázár János: Nem hagyhatjuk, hogy az életünket és a jövőnket befolyásoló legfontosabb döntéseket mások hozzák meg helyettünk!
MTI Hírfelhasználó