Orbán válhat az új politika példaképévé
Aalig néhány nap alatt a határkerítések, az európai érdekek védelme és a háború eszkalációját megakadályozó tűzszünet szinte varázsütésre váltak ördögi dolgokból általánosan elfogadható intézkedésekké – összegzi az osztrák lap. a Zurzeit.
2023. április 27. 09:11

A kormányfő – MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ha ez a tendencia folytatódik, akkor a korábban tekintélyelvűnek és Putyin-barátnak mondott magyar miniszterelnök akár az európai mainstream vezető alakja is lehet – mutat rá a Zurzeit.

Európa irányt vált és a sokat szidott kerítés Magyarország határán kezd mintává válni az Európai Unióban – mutat rá keddi cikkében a Zurzeit.at.

 

Sorra állnak be a sorba Orbán kritikusai

„Ha másképpen nem lehet megállítani az illegális bevándorlást, akkor készen kell állni a kerítések építésére” – idézi a Zurzeit Manfred Webert, az Európai Néppárt (EPP) elnökének kijelentését, aki – mint a Mandiner olvasói is emlékezhetnek – korábban még hevesen támogatta Angela Merkel „willkommenstkulturját” és azt szorgalmazta, hogy a „falak helyett hidakat kell építeni”.

A Willkommenskultur német kifejezés, melynek szó szerinti jelentése az „üdvözlés kultúrája”, vagyis az a hozzáállás, miszerint a bevándorlók befogadását elősegítő módon kell viselkedni – a szerk.

Az osztrák lap felidézi azt is: a Meloni vezette Olaszország már világossá tette, hogy útját akarják állni az illegális migrációnak, valamint rámutat: Macron francia elnök is keményen ellenzi az Ursula von der Leyenék által képviselt német irányvonalat.

Így alig néhány nap alatt a határkerítések, az európai érdekek védelme és a háború eszkalációját megakadályozó tűzszünet szinte varázsütésre váltak ördögi dolgokból általánosan elfogadható intézkedésekké – összegzi az osztrák lap.

File:Zur Zeit Logo.jpg - Wikimedia Commons

wikimedia

Mint írják: Meloni, Weber és Macron után ugyanis most mások is követhetik Orbán Viktor útját, és ha ez a tendencia folytatódik, akkor az európai elit által korábban emberellenesnek, tekintélyelvűnek és Putyin-barátnak mondott magyar miniszterelnök a következő választásig nemcsak elnyerheti a mainstream támogatását, de annak akár vezető alakjává is válhat.

A Zurzeit eredeti, német nyelvű cikkét a témában ide kattintva olvashatja.

mandiner.hu
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Számháborúzó ütközetek Kijev és Moszkva között
    Nagyotmondás helyett most kicsitmondásról beszélhetünk: semmi értelme nem volt Zelenszkij hazugságának. Leglelkesebb hívei sem vették komolyan, amit mondott. Akkor miért mondhatta?
  • A brüsszeli szélsőség migránsbetelepítést tervez
    Az Európai Bizottság európai közpénzből átfogó migrációpárti kampányt indítana minden tagállamban, hogy kedvező színben tüntesse fel a migrációs paktumot, a migrációpárti kampányba az EU tagállami képviseleteit is bevonnák - mondta Rétvári Bence.
  • Kapcsolat a terroristák és az ukrán nacionalisták között
    Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója kedden azt mondta, hogy Kijev közvetlenül részt vett az iszlamisták által elkövetett terrortámadás megszervezésében. A támadás előkészítésében pedig nyugati titkosszolgálatok vettek részt.
  • A hazaszeretet meggyökereztetését faültetés is szolgálja
    Mi, kereszténydemokraták tudjuk, hogy ez a világ nem a sajátunk, kölcsön kaptuk unokáinktól, gyermekeinktől, s vigyázunk rá, hogy ők is élhessenek majd benne. Az akció azt is szimbolizálja, hogy míg a baloldal csupán beszél, a kereszténydemokraták cselekszenek” – mondta a kormánypárti politikus.
MTI Hírfelhasználó