Gyurcsányi tisztesség
Délelőtt a Parlamentben európai vezetők – spanyol királyostul – az ötven évvel korábbi forradalom jubileumán megszavazták, hogy „Budapest a szabadság fővárosa.” És délután immár a szabadság fővárosában megint piros lett a vér a pesti utcán.
2023. április 29. 00:12

facebook

Gyurcsány Ferenc szerint annak, hogy még mindig a jelenlegi kabinet irányítja az országot, az az oka, hogy "elképesztő nehéz egy olyan hatalommal szemben küzdeni, amely a tisztességes politikai verseny játékszabályait minden nap megszegi" – írja az MTI.

„Végighazudtuk az elmúlt másfél-két évet...”

E nyomasztó idézet szerint a tisztességes politikai verseny a gyurcsányi politikában az, hogy egy szocialista miniszterelnök tízmillió állampolgárnak hazudjon reggel, éjjel meg este. A gyurcsányi politika önmagát leplezte le Balatonőszödön, bevallva, hogy „tudtuk, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

Drótkerítéssel vették körbe az Országházat.

A Magyar Rádió épületét rendőrökkel töltötték fel, a Bródy Sándor utca jelentős részét elzárták (egy ottani lottózó működni sem tudott, mert nem járthatak emberek arrafelé, megszűnt a forgalom).  

Majd jött 2006. október 23.

Délelőtt a Parlamentben európai vezetők – spanyol királyostul – az ötven évvel korábbi forradalom jubileumán megszavazták, hogy „Budapest a szabadság fővárosa.” És délután immár a szabadság fővárosában megint piros lett a vér a pesti utcán.

Fejmagasságban gumitölténnyel lőtték az EU-polgárokat.

Törvényes, bejelentett demonstráció zajlott volna, ám először lovas rendőrökkel rontottak az emberek közé, majd maradandó sérüléseket okozó gumitöltényes lövések következtek, és vaspálcával – viperával – való fejbe verések ontották többek között nyugdíjasok vérét.

Tisztességes-e a korrupció?

Idézzük fel: 2004. augusztus 17-én az akkori miniszterelnök, Medgyessy Péter a Népszabadságban kiáltott segítségért, bejelentve, hogy „az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.” Két nappal később a köztelevízió élő műsorában ezt megerősítette.

És következett a „tisztességes politikai verseny.”

A miniszterelnök által leleplezett kormánypárt belső vizsgálatot indított… Igen, ez lett volna a tisztességes. És demokratikus. Ehelyett azonban megbuktatták a korrupciót leleplező kormányfőt. Maga Medgyessy Péter a megbuktatását megelőző órában a köztelevízió élő műsorában puccsistákat emlegetett kétségbeesésében.

A puccs a gyurcsányi politikát juttatta hatalomba.

A „tisztességes politikai verseny” mai híve nem szólította fel az SZDSZ-t, hogy tisztességesen tárja fel a korrupciós vád megalapozottságát. Esze ágában sem volt. Odabújt az SZDSZ-hez, hogy együtt hatalomban lehessenek, és előállíthassanak 2006-ban tízmilliárd dolláros államadósság-növekedést.

És ránk zuhant a borzalmas 2004. december 5-ei népszavazás.

Akkoriban voltak, akik egyfajta nemzeti elszámoltatást követeltek, hiszen nemzetből való kitagadást véltek érzékelni, s valóban: emlékezetes, hogy Nagyváradon fiatal magyar lányok elsírták magukat, amikor szóba került a népszavazás eredménye; a Felvidéken pedig keletkezett egy szívbe markoló: Ne féljetek, nem megyünk haza című vers. 

Majd a csodálatos baloldali koalíció elérte a – hibahatáron belüli – 1 százalékos gazdasági növekedést olyan években, amikor Szlovákia 17, majd 18 százalékos gazdasági növekedést ért el.

Tombolt a dilettantizmus – a „tisztességes politikai verseny” jegyében.

Végül csődbe taszították az országot, olyannyira, hogy az egyik csődpárt kiesett a parlamentből, a másik egyharmadnyi szavazatarányt sem ért el – ekkor már nem segített rajtuk külföldről nyugdíjemelésre – nyugdíjas szavazatotk elnyerésére – fölvett hitel, és az éjt nappallá tevő hazudozás.

A Fittelina-ügy hőse, ama bizonyos, a parlementben elhangzott, máig megválaszolatlan kérdés: „Ki az a Gyurcsányi?" agyonhallgatója, a szakdolgozatának plágiumgyanúját máig nem tisztázó igazmondó bajnok most a „tisztességes politikai versenyt” hiányolja.

Valóban hiányzik neki a tisztességes politikai verseny?

A másfél-két évet Balatonőszödön önmaga által bevallottan végighazudó, később gumitölténnyel tömegbe lövető, újabban pedig hazánknak járó EU-pénzek elzárásáért büszkén ügyködő szerzet teflon arcbőrrel veszi át hónapról hónapra az adófizetőktől érkező busás javadalmazást. 

A hazai demokráciát óriási nehezék nyomja.

Ez a súly maga Gyurcsány Ferenc, és az ő sötétszürke múltja.

Önmaga teszi lehetetlenné a tisztességes politikai versenyt, hiszen ennek kialakítása eleve képtelenség olyan országban, ahol ő a parlamentben ülhet.

Molnár Pál
 

gondola
  • Sándor-palota: Bukarest tiltakozása túlzó
    Novák Katalin szombaton részt vett a csíksomlyói búcsún, azt követően jelent meg Facebook-oldalán egy videó, melyben a székely himnusz egy reszlete hangzik el. A Facebook-poszt címeként a "Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk" sort emelte ki a magyar köztársasági elnök.
  • Háborús rizikó
    A baloldalt külföldről finanszírozzák több milliárd forinttal, és azok, akik ezt a pénzt nekik adták, szintén a háború pártján vannak. Lehet, hogy azért van szükség a háborúpárti deklarációra időről időre, hogy világossá váljon a külföldi finanszírozók számára az, hogy a magyar baloldal úgy cselekszik, ahogy azt tőle elvárják - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.
  • ENSZ-fórumokon (is) követelőzik a szélsőség
    A nem kötelező erejű ENSZ-határozatok kötelező erejű szokásjogot hoznak létre. Ily módon az abortuszlobbisták egy évek óta ismert stratégia szerint arra akarják rákényszeríteni az egyes országokat, hogy az abortuszt "emberi jogként" ismerjék el, bár ilyen kötelezettséget előíró szerződést nem írtak alá.
MTI Hírfelhasználó