A katari emír a Szent Koronánál
A kormányfő megmutatta vendégének a Kossuth teret, a parlament főlépcsőjén felvezetve őt a Kupolacsarnokot, a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket.
2023. augusztus 22. 00:00

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), mellette Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír (b2) megtekinti a Szent Koronát és a kornázási jelvényeket az Országház Kupolacsarnokában 2023. augusztus 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn parlamenti látogatásra kísérte el Tamím bin Hamad ál-Száni katari emírt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő megmutatta vendégének a Kossuth teret, a parlament főlépcsőjén felvezetve őt a Kupolacsarnokot, a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket.
   
A katari emírt, akinek ezzel véget ért magyarországi hivatalos látogatása, az Országház előtt búcsúztatta Orbán Viktor.

Qatar | Map, Pronunciation, World Cup 2022, Life, People, & Flag |  Britannica

Britannica

MTI
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Elcelebesedett olimpia
    Az olimpia az emberiség egyik nagy közös ünnepe, s noha mindig voltak benne kisebb-nagyobb szennyeződések, sokat segíthet abban, hogy a sportvilág napról napra belenevessen a celebnyomulás otromba ábrázatába.
  • Huszonöt éves a Sapientia
    Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a jubileumi tanév megnyitóján hangsúlyozta: míg 1990-ben 3400 fiatal járhatott egyházi iskolába, 2010-re ez a szám 120 ezerre nőtt, ma pedig óvódától középiskoláig meghaladja a 250 ezret az egyházi iskolába járók száma. Ez hatalmas felelősséget ró a fenntartókra, és azokra is, akik az egyházi iskolák tanárait képzik, köztük a Szerzetesi Hittudományi Főiskolára.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Ha Brüsszel migránsokat akar, megkaphatja!
    A brüsszeli szélsőség végre akarja hajtani a korrupciós feladatot: migránsinvázióval elárasztani a kontinenst. Hazánk védekezik a kriminális diktátum ellen.
MTI Hírfelhasználó