Mit tesz Közép-Európában az atlanti tengely?
2024. február 28. 14:30

A Bundeswehr szerint a hibrid fenyegetések, amelyekre az operatív tervvel a Bundeswehr is felkészül, a következők: "dezinformációs kampányok, hatóságok és vállalatok elleni kibertámadások, kémkedés, szellemi tulajdon ellopása, a gazdaság, a politika és a választások befolyásolására irányuló kísérletek, valamint a kritikus infrastruktúrák szabotálása". A katonai tervezők azzal számolnak, hogy "az ellenfél" megpróbálja majd "befolyásolni a kormányzati döntéseket, a közvéleményt és esetleg a médiát".

privatbankar.hu
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Európai Unió külpolitikája szimpla másolás
  Minden nap ártatlan emberek ezreit veszítjük el, pedig az emberi élet a legdrágább, ezért meg kell ezt állítanunk - hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzáfűzve: a megoldást nem a csatamezőn, hanem a tárgyalóasztalnál lehet megtalálni.
 • Kékszalag
  Fölemelő magyar hagyomány a Kékszalag Vitrlásverseny: a természet szépségét, a sportos nemességet ötvözi a magyar tengeren.
 • Megjósolhatatlan a mogyoródi verseny eredménye
  Verstappennek az utóbbi hónapokban már az időmérőkön is akadtak gondjai, ugyanis hiába szerezte meg a pole pozíciót az idény első hét nagydíján, azóta ötből csak egy alkalommal rajtolhatott az első helyről. Ennek azért is lehet jelentősége, mert a Hungaroringen meglehetősen nehéz előzni, a versenyzők pedig minden évben hangsúlyozzák, mennyire fontos a jó rajthely.
MTI Hírfelhasználó