Szurkolóink magyar győzelemre várnak
Férfias harc, igazi küzdelem – a futball értékei. Ma ki-ki meccset játszunk a skótokkal, csak a győzelem az elfogadható eredmény.
Utoljára frissítve: 2024. június 23. 20:16
2024. június 23. 18:59

Magyar szurkolók vonulnak Stuttgartban 2024. június 23-án. A labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott ezen a napon Skócia ellen játszik a stuttgarti MHP Arénában. MTI/Koszticsák Szilárd

A futball lényege: a győzelem. Ezt el lehet érni jobb ellenféllel szemben is. Ugyanakkor sport: nem ellenségek küzdenek, hanem sporttársak. Számítani kell a bírói tévedésekre, sőt csalásokra is. Ezektől nem összeomlani kell, hanem erőforrásként kezelni őket. Harcolni kell, ugyanakkor a futball észjáték. Már a fölállással is meg kell lepni az ellenfelet. 

 

MTI/Koszticsák Szilárd

 

Kézfogás magyar és skót szurkoló között.

 

Többezer magyar futballszurkoló vonult kora este szervezett keretek között a 21 órakor kezdődő Magyarország-Skócia Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére, a stuttgarti MHP Arénába.

A drukkerek délután a Mittlerer Schlossgartennél gyülekeztek, majd 17.30-kor piros, fehér és zöld füstöt szóró eszközöket aktiválva indultak el a találkozási ponttól nagyjából öt kilométerre található stadionhoz. A menet eleje 19 óra előtt néhány perccel érkezett meg az MHP Arénához. A vonuláson több drukker vett részt, mint múlt szombaton Kölnben a Svájc, illetve szerdán Stuttgartban, a házigazda németek elleni mérkőzés alkalmával.
   
A résztvevők jellemzően meggypiros vagy fekete felsőruházatot viseltek, a vonulás során pedig egyszer egy szirénázó mentőautót is tovább kellett engedniük, de a tömeg hamar szétnyílt és utat engedett a járműnek. Útközben több alkalommal összetalálkozott a vonuló tömeg skót drukkerekkel, akikkel kifejezetten barátságos volt a kapcsolat. A szurkolók közösen énekeltek és egymást kínálták itallal.
   
A magyar válogatottnak a két kétgólos vereségét követően Skócia ellen mindenképpen győznie kell, hogy csoportharmadikként maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.
   
A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stadionban 21 órakor kezdődik az összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.
 

MTI
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • A brüsszeli korrupt slepp átmentette magát
    Intenzív tárgyalások zajlanak magyar kormánypárti EP-képviselők részvételével egy nagy jobboldali, szuverenista és Európában is hazafias alapon politizáló koalíció létrehozásának céljából.
  • Magyar űrkabin
    A SpaceBuzz első pilot programja nemzetközi (holland, francia, olasz, magyar) együttműködésben, az Erasmus+ támogatása mellett jött létre, és azóta több mint száz hazai és határon túli iskola több mint 5500 tanulója vett részt benne.
  • Magyarország nem kér von der Leyenből
    "Amikor egy levélben megkérdeztem, hogy amit az új lengyel kormány megtett Lengyelországban, azt szabad-e nekünk, magyaroknak is megtennünk, még válaszra sem méltattak. Tehát a mi felfogásunk szerint egy ilyen bizottság elnöke nem maradhat a helyén" - fogalmazott a magyar kormányfő.
MTI Hírfelhasználó