Az Európai Tanács főtitkára a Karmelitában
A főtitkár és a kormány tagjai a közös munkaülésen áttekintették a magyar elnökségi célkitűzéseket, egyeztettek az elvégzendő feladatokról és azok ütemezéséről - olvasható a közleményben.
2024. július 3. 09:56

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Thérese Blanchet, az Európai Tanács főtitkára (b2) az Európai Unió Tanácsa soros magyar elnökségének első kormányülése előtt a Karmelita kolostorban 2024. július 3-án. A kormányfő mellett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter (j2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel a Karmelita kolostorban fogadta Thérese Blanchet-t, az Európai Tanács főtitkárát, aki részt vett az Európai Unió Tanácsa soros magyar elnökségének első kormányülésén - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A főtitkár és a kormány tagjai a közös munkaülésen áttekintették a magyar elnökségi célkitűzéseket, egyeztettek az elvégzendő feladatokról és azok ütemezéséről - olvasható a közleményben.

MTI
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • A következő fél év a békemisszióról szól
    "Megtapasztaltam, hogy az álláspontok messze vannak egymástól, a háború lezárásához és a béke megteremtéséhez szükséges lépések száma magas, de a dialógus és párbeszéd helyreállítása tekintetében az első fontos lépést ma sikerült megtenni" - mondta Orbán Viktor, majd megjegyezte: folytatja ezt a munkát.
  • A brit Munkáspárt győzelme
    Rishi Sunak szerint a brit nép "kijózanító ítéletet mondott", és ebből sok tanulságot le kell majd vonni. Kijelentette, hogy vállalja a felelősséget a Konzervatív Párt választási vereségéért, és elnézést kért azoktól a tory képviselőktől, akik elvesztették parlamenti mandátumukat.
  • Moszkva a konfliktus teljes és végleges lezárását akarja
    "Nem egyszerűen fegyvernyugvásnak vagy ideiglenes tűzszünetnek kell lennie, nem valamiféle szünetnek, amelyet a kijevi rezsim arra használhatna fel, hogy pótolja a veszteségeit, átcsoportosítást hajtson végre, és újrafegyverkezzen. Oroszország a konfliktus teljes és végleges befejezése mellett van" - mondta Putyin.
MTI Hírfelhasználó