Keresztényeket bilincselt meg a francia rendőrség
A járművet fegyveres rendőrök vették körbe, és fegyverrel állították meg, majd jogtalanul letartóztatták, megbilincselték, megmotozták, és cellába zárták éjszakára munkatársainkat.
2024. augusztus 7. 23:26

Letartóztatták és közel fél napon át át fogva tartották csapatunk hat tagját Párizsban, mert busszal tiltakoztunk az olimpián történt keresztényellenes cselekmények ellen – jelentette a Gondolának Schittl Eszter és a CitizenGO csapata.

A járművet fegyveres rendőrök vették körbe, és fegyverrel állították meg, majd jogtalanul letartóztatták, megbilincselték, megmotozták, és cellába zárták éjszakára munkatársainkat.


Buszunk egész hétfőn Párizs utcáin közlekedett a következő szlogennel: „Állítsák meg a keresztények elleni támadásokat!”.

Látványos kampányunk hétfőn reggel 9 órakor indult útnak Párizsban, sok járókelő figyelmét és dicséretét elnyerve. A busz több száz rendőr mellett is elhaladt a nap folyamán, akik akkor még nem tettek kifogást ellene.

Azonban később, este 7 órakor, buszunk sofőrjét fegyveres rendőrök intették le. Nem sokkal később csapatunk tagjait egy rendőrautóba terelték és egy állomásra vitték „demonstráció szervezéséért a francia kormány jóváhagyása nélkül”!

Kezdetben azt mondták nekik, hogy a rendőrségre kell menniük, hogy tisztázzák a helyzetet. Amikor megérkeztek, megbilincselték őket. Az egyik rendőr az arcukba nevetve megjegyezte, hogy valószínűleg megtévesztette őket egy kollégája az eljárás gyors lefolyását illetően, és ha nem működnek együtt, 24 órán át fogva tartják őket.

A történtek abdszurditását az adta, hogy nem történt törvénysértés. Mindig ellenőrizzük az összes szabályozást a nagy utcai demonstrációk és felvonulások előtt. A francia jogszabályok egyértelmáek, egyetlen feliratos jármű nem tekinthető demonstrációnak.

Elképesztő volt, ami ezután következett..

Megalázó módon bántak barátainkkal, bűnözőkkel együtt helyezték el őket cellákban, megfosztva őket a külvilággal való kapcsolattól – telefonjaikat elkobozták, és 12 órán át ablaktalan cellákban tartották őket, ahol a hőmérséklet meghaladta a 35 fokot! Ez idő alatt sem vizet, sem ételt nem kaptak.

Megalázták őket, arra kényszerítve őket, hogy meztelenre vetkőzzenek „drogellenőrzés” céljából.

Megtagadták tőlük az alapvető jogokat, beleértve a személyes ügyvédekhez való hozzáférést és a családtagokkal való kommunikációt.

„Megpróbáltak megtörni minket, és tesztelni a határainkat. Szó szerint az arcunkba nevettek! Megtagadtak tőlem egy pohár vizet. És a 12 óra alatt csak egyszer engedtek ki a mosdóba”, emlékszik vissza egyik fogvatartott csapattagunk.

Annak ellenére, hogy nem volt jogalap a fogvatartásukra, a CitizenGO ügyvédje által gyakorolt erőfeszítéseknek köszönhetően csak hajnali 4 óra után engedték szabadon őket.

De rémálmuk még nem ért véget.

Azokat, akiket addig nem hallgatott ki a rendőrség, kedd délutánra visszarendelték az állomásra további kihallgatásra, mielőtt az ügyész meghozta azt a döntést, amit már régóta tudtunk – hogy nincs alapja a letartóztatásnak!

Ha ez nem politikai vagy ideológiai üldöztetés, akkor mi az?

Hangsúlyozom, buszunk reggel 9 órától incidens nélkül közlekedett Párizs utcáin, jelentős figyelmet és támogatást vonzva a járókelőktől és az olimpia látogatóitól. Ezért a politikai elit, félve Franciaország nemzetközi hírnevének csorbulásától, autoriter cenzúrához folyamodott.

„Lehetetlen a demonstráció bejelentésének elmulasztásával kapcsolatos bűncselekményt megállapítani, mert nincs demonstráció egyetlen jármű jelenlétében. Az ügyészség a törvényt a végletekig feszegette, hogy megállítsa a buszt, és korlátozza szólásszabadságukat. Ráadásul az eljárás szabálytalan volt”, hangsúlyozta a CitizenGO ügyvédje.

Itt van egy videó csapatunkról a rendőrautóban, mielőtt megbilincselték őket:

Ironikus módon a buszunk, amely annyira sértőnek bizonyult a francia rendőrség és hatóságok számára, végül Párizs belvárosában, a 16. kerületi rendőrkapitányság előtt parkolt, mindössze három háztömbnyire a Diadalívtől, mindenki számára látható módon.

Így végül a francia rendőrség reklámozta, amit cenzúrázni próbált!

Üzenetünk annyira nemkívánatosnak bizonyult, hogy miután csapatunkat szabadon engedték, a rendőrség követelte, hogy távolítsuk el azt a buszról.

Természetesen visszautasítottuk a követelést, mivel tudtuk, hogy üzenetünk nem törvénysértő.

Így a buszt végül három rendőrmotor kíséretében kiutasították a városból. 

A jó hír az, hogy mostanra az egész csapat biztonságban van és hazafelé tart.

Nem hagyjuk, hogy a hatóságok ezt megússzák. Pert tervezünk indítani Macron elnök és a francia politikai elit ellen, akik láthatóan felelősek letartóztatásunkért és a rendőrségi intézkedésekért. Ez nem ismétlődhet meg!

Ez ideológiai és politikai üldöztetés. Nem hagyjuk, hogy elhallgattassák a hangunkat. Továbbra is védelmezni fogjuk a keresztény értékeket a nyilvános térben, mert ha mi nem tesszük, ki fogja? Meg kell mutatnunk, hogy nem lehet megfélemlíteni minket.

Rémes időket élünk – a cenzúra korát, amikor az igazságnak már nincs jelentősége, és bárkit, aki másként gondolkodik, könnyen börtönbe vethetnek és elhallgattathatnak.

Végül, kérem, csatlakozzanak hozzám munkatársaim hősies kiállásának megköszönésében. Megkönnyebbülten vesszük tudomásul, hogy mindannyian biztonságban vannak, és a következő napokban jól megérdemelt pihenést kívánunk nekik.

Üdvözlettel:

Schittl Eszter és a CitizenGO csapata

Ui.: Az alábbi 3 dologban tudja segíteni a kampányunkat:

1. Ossza meg a francia rendőrség botrányos eljárásának történetét e-mailünk továbbküldésével, vagy a Facebookon IDE KATTINTVA!

2. Írja alá petíciónkat, aminek hangját ilyen drasztikus módon igyekeznek elhallgattatni a francia hatóságok:

https://citizengo.org/hu/ot/13645-védjük-meg-a-hitünket--nemzetközi-tiltakozás-a-párizsi-olimpián-elkövetett-istenkáromlás-ellen

3. Offline akcióink nyilvánvalóan működnek, de mostantól biztosítanunk kell, hogy munkatársainknak folyamatos hozzáférése legyen jogi támogatáshoz. Pár évvel ezelőtt elképzelni sem tudtuk, hogy erre szükség lesz.

Ha büszke a munkánkra, kérjük, fontolja meg erőfeszítéseink rendszeres támogatását, amit ide kattintva kezdhet meg:

https://go.citizengo.org/HU-2024-07-29-Global-FM-EZA-NA-Paris-Paris_Olympics_LP-MD-HU.html
 

gondola
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Európai Mesterséges Intelligencia Testület
    Az MI Rendelet végrehajtásának felkészülési folyamatában jelentős szerepet játszik az EU tagállamainak képviselőiből álló Európai Mesterséges Intelligencia Testület, amely hidat képez Brüsszel és a tagállamok között, ezáltal segítve a rendelet végrehajtását, az ahhoz kapcsolódó ajánlások kidolgozását és a hatósági gyakorlatok egységesítését.
  • Kalasnyikovval akarhatták lelőni Donald Trumpot
    Ukrán párti fegyveres férfi próbálhatott meg merényletet elkövetni Donald Trump ellen. Ez azután derült ki, hogy a férfit elfogták. Az 58 éves férfi korábban gyakran posztolt a közösségi médiában az ukrajnai háborúról, és volt egy weboldala, ahol pénzt akart gyűjteni Kijevnek. Donald Trump éppen a golfpályáján pihent, amikor a biztonsági emberek észrevettek egy egyént Kalasnyikovval a kezében – hangzott el az M1 Híradóban.
  • Orbán Viktor vezetésével ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs
    Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfőn kora reggel a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
MTI Hírfelhasználó