Labdarúgó NB I - Elmozdult a kieső zónából a Fehérvár
2023. március 18. 22:03

A Fehérvár 2-0-ra legyőzte a vendég Budapest Honvédot a labdarúgóNB I 24. fordulójának szombat esti mérkőzésén, így - többek között a kispestieket megelőzve - elmozdult a kieső zónából.

NB I, 24. forduló: MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0) -

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 3683 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Katona M. (34.), Kodro (90., 11-esből)

sárga lap: Katona M. (10.), Flores (48.), Kovács D. (77.), Kodro (91.), illetve Szabó A. (61.), Gomis (81.), Krajcsovics (85.)

Fehérvár FC:
    ----------------
Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Christensen (Makarenko, 69.), Flores - Katona M. (Kastrati II., 84.), Dárdai, Schön - Kodro

Honvéd:
    ----------------
Dúzs - Lovric, Prenga, Szabó A., Tamás K. - Mitrovic (Krajcsovics, 72.), Gomis, Samperio - Kocsis D. (Plakuscsenko, 72.), Lukic, Domingues (Átrok, 92.)

A kiesési rangadón a Honvéd kezdett jobban, többnyire a hazai térfélen folyt a játék. A szezonban a harmadik edző által irányított Fehérvár főként a védekezéssel volt elfoglalva, ritkán jutott el a vendégek tizenhatosáig. Az első félidőben egyszer veszélyeztette a Vidi a kaput, akkor azonban Katona Mátyás révén megszerezte a vezetést.

Fordulás után újult erővel támadásba lendült a fővárosi gárda és csak a fehérvári kapusnak volt köszönhető, hogy nem tudott egyenlíteni. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, a Honvéd görcsösen ment előre az egyenlítésért, míg a Fehérvár magabiztosan őrizte előnyét.

A hazaiak az utolsó percben biztosították be győzelmüket, Kenan Kodro büntetőből volt eredményes.

MTI
Címkék:
  • A valódi autoritereket Párizsban és Brüsszelben találhatjuk
    Annak köszönhetően ugyanakkor, hogy Macron bevetette „a törvényhozás nukleáris opcióját”, fény derült a jogállamisággal kapcsolatos képmutatás káros következményeire. Európa fontos leckét kapott abból, milyen közönyösek az uniós elitek a demokrácia értékével szemben. A valódi autoritereket Párizsban és Brüsszelben találhatjuk – mutat rá Frank Füredi.
  • A pénzügyi kultúra nagykövetei
    Átadta a pénzügyi kultúra nagykövete díjakat a Magyar Bankszövetség hétfőn Budapesten, az idei elismerést Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója vehette át a Pénz7 pénzügyi és vállalkozói programsorozat keretében.
  • Gyógyíts anélkül, hogy ártanál
    Gyógyszergyártói utunkat édesapám agrárkutatásai jelölték ki, amely során rájött, hogy létfontosságú nyomelemek hiánya állhat számos emberi betegség hátterében is. Vállalati krédónk is hirdeti: „gyógyíts anélkül, hogy ártanál” – fogalmaz Béres József.
MTI Hírfelhasználó