Labdarúgó NB I - A Honvéd otthonában folytatta győzelmi sorozatát a Paks
2023. április 1. 22:59

A Paks 2-1-re nyert a kiesés ellen harcoló Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján.

Bognár György együttese sorozatban ötödik bajnokiján diadalmaskodott és ezzel már harmadik a tabellán, míg a kispestiek továbbra is az utolsó előtti helyen szerénykednek.

NB I, 25. forduló:

Budapest Honvéd-Paksi FC 1-2 (0-1)
----------------------------------
Bozsik Aréna, 3879 néző, v.: Farkas

    gólszerzők: Lukic (49.), illetve Hahn (17.), Böde (85.)

    sárga lap: Lovric (45.), illetve Szabó J. (13.), Haraszti (45.), Varga B. (61.), Szélpál (64.)

    Budapest Honvéd:
    ----------------
Dúzs - Lovric, Prenga, Capan - Sampeiro (Doka, 70.), Mitrovic, Gomis (Bocskay, 83.), Tamás K. - Kocsis D. (Plakuscsenko, 83.), Domingues, Lukic

    Paksi FC:
    ---------
Nagy G. - Vas (Böde, 67.), Szélpál, Kinyik - Osváth, Haraszti (Bőle, 67.), Papp K., Balogh B., Szabó J. - Varga B. (Sajbán, 83.), Hahn (Haris, 89.)

A találkozó előtt a stadion kivetítőjén egy kisfilmmel emlékeztek a 96 esztendővel ezelőtt született kispesti legendára, Puskás Ferencre, az Aranycsapat kapitányára.
   

A Honvéd kezdte agilisabban a mérkőzést, mégis bő negyedóra játék után a Paks az első helyzetéből megszerezte a vezetést. A hazaiak támadásban maradtak, de a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választottak. A vendégek a szünet előtt növelhették volna előnyüket: a góllövőlistát vezető Varga Barnabással szemben már az egyébként rossz beadását követően szabálytalankodtak a 16-oson belül, a büntetőt a sértett hanyagul középre akarta emelni, de a labda a felső lécen csattant.
   
A fordulást követően gyorsan egyenlített a Honvéd, Nenad Lukic értékesített egy ziccert. A kispesti gólt követően kicsit megnyugodtak a kedélyek, de az utolsó negyedórára újra felpörögtek az események: mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, végül a 85. percben a csereként beálló Böde Dániel döntötte el az összecsapást egy remek egyéni megmozdulással.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Trump-üzenet a budapesti CPAC közönségének – Videó!
    Együtt veszünk részt egy epikus küzdelemben, hogy felszabadítsuk a nemzetünket mindazon baljós erők ellen, amelyek el akarják pusztítani. Minden nap azért harcolunk, hogy megőrizzük kultúránkat, megvédjük szuverenitásunkat, megvédjük életmódunkat, és fenntartsuk a szabadság, a család és a mindenható Istenbe vetett hit időtálló értékeit.
  • Agymosással (is) tették tönkre Európát
    Nyugaton ma a szuverenitás és a nemzeti elkötelezettség felszámolása zajlik, a balliberális média és a világháló pedig teljes erővel végzi azt a politikai nevelést, amelyet nyugodtan nevezhetünk agymosásnak – leplezi le a szélsőséges propagandagépezetet Bánó Attila.
  • Magyarország csodálatos példát mutat
    Az Egyesült Államokban próbálják megfélemlíteni az embereket, elérni, hogy gyűlöljék az országukat, a hazafias embereket csődbe akarják juttatni, a média tele van hazugságokkal - mondta Schlapp.
MTI Hírfelhasználó