Római tenisztorna - Fucsovics Márton győzött: kiemeltet búcsúztatott
2023. május 12. 23:03

Fucsovics Márton magabiztos győzelemmel jutott be a harmadik fordulóba pénteken a római salakpályás tenisztornán.

A világranglistán 92. magyar a 64 között a 17. helyen kiemelt ausztrál Alex De Minaurral csapott össze, pályafutása során negyedszer. Az első két találkozót - melyek a Davis Kupa keretében zajlottak - a Spanyolországban nevelkedett ellenfél nyerte, idén márciusban viszont Indian Wellsben, kemény pályán a nyíregyházi játékos bizonyult jobbnak.
   
A Foro Italico salakja még kevésbé "ízlett" De Minaurnak, aki 2:2 után elvesztette adogatását, és a 31 éves Fucsovics nem engedte ledolgozni a brékhátrányt. A folytatásban a magyar válogatott vezére 1:1-nél került lépéselőnybe, ám a sydney-i rivális 4:4-nél utolérte őt, a meccs utolsó brékje pedig Fucsovics szempontjából a legjobbkor, 5:4-es vezetésnél következett be. A találkozó 1 óra 53 percig tartott.
   
Fucsovics következő ellenfele a brit Cameron Norrie (58.) lesz.

Eredmény:

2. forduló (a 32 közé jutásért):
-------------------------------
férfiak:

Fucsovics Márton-Alex de Minaur (ausztrál, 17.) 6:3, 6:4

 

MTI
Címkék:
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Nyomozás a Lánchíd felújítása ügyében
  A KEHI megállapította, hogy "a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. többször, több mint másfél milliárd forintot utalt át Vig Mór cégére", majd a cég ezt tovább utalta Vig Mór magánszámlájára és ügyvédi letéti számlájára. Innen pedig 900 millió forintot vett fel készpénzben Vig Mór.
 • Szent György-hegyi bornapok
  A rendezvény első napján a versenyen 82 borász méri össze borait. Majd kápolnavándorlásokra várják az érdeklődőket Beke Zsolt plébános vezetésével, később a helyi borokat lehet kóstolni egy közeli, tapolcai étteremben.
 • Keresztényellenesség a XII. kerületben
  A kereszténység a legüldözötteb vallás a világon. A Krisztus követői elleni eltörlő indulat már a Hegyvidéken is hullámot vetett.
MTI Hírfelhasználó