Labdarúgó NB I - Zalaegerszegi döntetlenjével ötödik a Paks
2023. május 26. 22:39

A bronzéremért küzdő Paks 1-1-es döntetlent játszott a kupagyőztes Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó NB I 33., utolsó fordulójának péntek esti mérkőzésén, így végül ötödikként zárt.

Az egy ponttal a Konferencia-liga selejtezőjében induló kék-fehérek sem tudtak feljebb lépni a kilencedik helyről.

NB I, 33. (utolsó) forduló:

ZTE FC-Paksi FC 1-1 (1-1)
-------------------------
Zalaegerszeg, 2672 néző, v.: Farkas

    gólszerzők: Ubochioma (13.), illetve Bőle (2.)

    piros lap: Kovács B. (69.)

    sárga lap: Kovács B. (68., 69.), Szendrei (69.), Lesjak (70.), Ubochioma (73.), illetve Szélpál (33.), Hahn (72.), Balogh B. (75.), Szabó J. (89.)

    ZTE FC:
    -------
Gyurján - Lesjak (Huszti, 55.), Csóka, Mocsi - Tajti, Kovács B., Szafronov, Szendrei, Bedi (Mim, 63.) - Ubochioma (Klausz, 73.), Németh D. (Szalay, 55.)

    Paksi FC:
    ---------
Simon - Osváth, Kinyik, Szélpál (Vas, a szünetben), Szabó J. - Windecker, Papp, Gyurkits (Balogh B., 71.) - Skribek (Böde, 59.), Hahn, Bőle (Sajbán, 71.)

A bronzéremért küzdő vendégek azonnal vezetést szereztek, de a kupagyőztes hazaiak hátrányban rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, melynek köszönhetően alig tíz perc alatt egyenlítettek egy szögletet követően. Ezt követően ismét a Paks játszott mezőnyfölényben, de a Zalaegerszeg gyors ellentámadásai legalább olyan veszélyesek voltak, így kifejezetten lüktető játék alakult ki. A szünet előtti negyedórában is élvezetes futballt produkált a két felszabadultan játszó csapat, ebben a periódusban a kék-fehérek jártak közelebb a gólhoz, de Németh kétszer is célt tévesztett nagy helyzetben.
   
A térfelcserét követően sem esett vissza az iram, a támadó harmadban azonban mindkét gárda játékosai pontatlanabbá váltak, ezért kevesebb helyzet alakult ki. Az egyenlő erők csatájában egy pillanat alatt paprikássá vált a hangulat, amikor Kovács Barnabás két perc alatt két sárga lapot kapott, így kiállították, ráadásul a második után Gyurkits a szabadrúgásból a keresztlécet találta el. A Paks azonban nem tudta kihasználni az emberelőnyét, mert a sorozatos durva belépők miatt töredezett maradt a játék. Ez a hajrában sem változott, sőt a két legnagyobb helyzetet a ZTE hagyta ki Mocsi révén, így pontosztozkodással zárult az összecsapás.

MTI
Címkék:
  • Sándor-palota: Bukarest tiltakozása túlzó
    Novák Katalin szombaton részt vett a csíksomlyói búcsún, azt követően jelent meg Facebook-oldalán egy videó, melyben a székely himnusz egy reszlete hangzik el. A Facebook-poszt címeként a "Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk" sort emelte ki a magyar köztársasági elnök.
  • Háborús rizikó
    A baloldalt külföldről finanszírozzák több milliárd forinttal, és azok, akik ezt a pénzt nekik adták, szintén a háború pártján vannak. Lehet, hogy azért van szükség a háborúpárti deklarációra időről időre, hogy világossá váljon a külföldi finanszírozók számára az, hogy a magyar baloldal úgy cselekszik, ahogy azt tőle elvárják - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.
  • ENSZ-fórumokon (is) követelőzik a szélsőség
    A nem kötelező erejű ENSZ-határozatok kötelező erejű szokásjogot hoznak létre. Ily módon az abortuszlobbisták egy évek óta ismert stratégia szerint arra akarják rákényszeríteni az egyes országokat, hogy az abortuszt "emberi jogként" ismerjék el, bár ilyen kötelezettséget előíró szerződést nem írtak alá.
MTI Hírfelhasználó