Az egészségipar is az innovációs témák központjában
2023. június 9. 13:26

A Magyar Innovációs Szövetség 31. alkalommal hirdette meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot − a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával − a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Agrárminisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával – jelentette a Gondolának a Magyar Innovációs Szövetség.

A 2023. február 3-i határidőre 37 pályázatot küldtek be a gazdasági társaságok. A legnépszerűbb szakterületek az informatika és szoftver, az agrárium és az egészségipar voltak. A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága, mely neves szakemberekből, professzorokból állt, testületileg, titkos szavazással hozta meg a végleges döntést, és választotta ki a 2022. év legjelentősebb innovációit.

2022. évi Magyar Innovációs Nagydíjban a Mediso Kft. részesült az ultramagas térerejű PET/MRI termékcsalád kifejlesztéséért.

Az Energiaügyi Minisztérium 2022. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban a Karsai Holding Zrt. részesült a Karsai gyeprács kifejlesztéséért.

Az Agrárminisztérium 2022. évi Agrár Innovációs Díjban az AgroVIR Kft. részesült az AgroVIR 4 Connect digitális szolgáltatáscsomagért.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium 2022. évi Ipari Innovációs Díjban és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2022. évi Innovációs Díjában az AGM Beton Zrt. részesült az előregyártott elemekből készített 1000-1500 m3-es vasbeton víztoronyért.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium 2022. évi Informatikai Innovációs Díjban a MÁV-START Zrt. és a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. részesült a START Europa - nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakulásáért.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal „Alapkutatástól a piacig" 2022. évi Innovációs Díjában a TargetEx Kft. részesült a fehérjeexpressziós és fehérjetisztítási platform fejlesztéséért.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat keretében kiemelt elismerésben 3 innovációs teljesítményt részesített. A debreceni Sensirion Hungary Kft. a Sensirion megoldása az olajipar metánkibocsátásának csökkentéséért, a Pécsi Tudományegyetem és a Piatnik Budapest Kft. Dienes MathLab matematikatanítási eszközkészlet kifejlesztéséért, valamint a Bábolna TETRA Kft. „Tojóhibridtenyésztéssel a világ élvonalában” c. pályázatáért.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére egyedi döntés keretében a Magyar Innovációs Szövetség 12 000 000 Ft-ot nyert el, melyből a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat lebonyolításának és szervezésének költségeit finanszírozta.

További információ: Garay Tóth János, kommunikációs igazgató, tel.: 30/900-4850, e-mail: garaytoth@t-online.hu

 

gondola
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Az uniót szuperállammá alakították
    A brüsszeli szélsőségesek egyre több szakpolitikai területen szeretnék úgy átvenni a tagállami hatásköröket, hogy az már elnyomás, és ez így nem működhet tovább.
  • Birodalmi diktatúra helyett demokráciák
    Nem eszmei és politikai kizárólagosságra törekvő brüsszeli birodalmi diktatúrára, hanem szuverén és egymással együttműködni képes erős nemzeti államokra és demokráciákra van szüksége az Európai Uniónak. Mi, magyarok ezt tekintjük az európai stratégiai autonómia politikai alapjának" - fogalmazott.
  • Semjén Zsolt Kolozsváron – Videó
    Isten mentsen meg bennünket, hogy Európa belesodródjon két szláv nép háborújába – rögzítette Semjén Zsolt kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes a maszol.ro hírportálnak adott videóinterjúban.
MTI Hírfelhasználó