Rendkívüli ülést kezdeményeztek, végül be sem mentek a baloldali képviselők
2023. július 31. 14:48

Határozatképtelenné vált az Országgyűlés mai, rendkívüli ülése, mivel azon a kormánypárti képviselők nem vettek részt, így csak az ellenzéki honatyák mondták el napirend előtti felszólalásaikat. Nem mellékes körülmény ugyanakkor, hogy az ülésre számos olyan baloldali képviselő sem ment el, aki azt kezdeményezte – számolt be a Magyar Nemzet.

A rendkívüli ülést a Momentum kezdeményezte, miután a júliusi, vilniusi NATO-csúcson kiderült, Törökország hozzájárul, hogy Svédország is tagja legyen a katonai szervezetnek. Az ülés összehívását támogatta a DK, az MSZP, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP képviselőcsoportja, valamint egy független képviselő, és a svéd NATO-csatlakozásról szóló törvényjavaslat mellett, további öt, ellenzéki kezdeményezésű előterjesztés napirendre vételét kérték. A Svédország NATO-csatlakozásáról szóló előterjesztést már megtárgyalta az Országgyűlés, csak a zárószavazás van hátra – amire így várhatóan a parlament őszi ülésszakán kerülhet majd sor – írják.

Hozzátették: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón azt mondta, a Fidesz-frakció nem fog részt venni a parlament hétfői ülésén, mivel lesz majd az Országgyűlésnek rendes ülése, és nincs ok rendkívülire.

Magyar Nemzet
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Terrorizmusfinanszírozás
    Az MNB-szabályozás bővíti a fokozott ügyfél-átvilágítás alá esők körét, egyebek közt a magas terrorizmusfinanszírozási kockázatot hordozó nonprofit szervezetekkel, a magas proliferációs kockázatot hordozó szervezetekkel vagy a stróman kockázatot hordozó, ám az ügyfélismereti beszélgetésben együtt nem működő tényleges tulajdonosú ügyfelekkel.
  • Hajrá Barnabás
    Az egész futballvilág szorított Varga Barnabásért, csatárunk sikeres műtéten esett át. Holnap – szerdán – kijöhet a kórházból a gólkirály.
  • Fejlesztjük a Liszt Ferenc légikikötőt
    A következő tíz évben több mint egymilliárd eurónyi beruházás valósul meg a reptéren, ami magában foglalja egy új terminál építését is.
MTI Hírfelhasználó