Csődben van Budapest
2024. február 21. 12:32

Karácsony Gergely főpolgármester mindent megígér, miközben csődben Budapest és a főváros cégei - írta a Fidesz budapesti szervezete szerdán a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely: a lakájmédia uszítása nem volt eredménytelen, flakonokkal dobálták meg a munkásokat a Blahán

A földmunkákat is sisakban ellenőrző világváros-vezető – archív

 

A Fidesz Budapest bejegyzésében úgy fogalmaztak, "Karácsony Gergely virtuális világa után térjünk vissza a valóságba": a realitás az, hogy a főváros számlája négymilliárd forint mínuszban van, 154,1 milliárd forint az adósságállománya, valamint a fővárosi önkormányzat nem rendelkezik állampapír-állománnyal, noha két évvel korábban ez még 110 milliárd forint volt.
   
Továbbá a főváros szállítói tartozása 26,2 milliárd forintra emelkedett, és a BKV-t 50 milliárd forinttal eladósították a bankok felé - tették hozzá.
   
A felelőtlen ígéretek helyett először ezekre kéne megoldási tervet mutatnia Karácsony Gergelynek - olvasható a bejegyzésben.
 

MTi
Címkék:
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Fucsovics második trófeája
  Fucsovics a 2018-as, genfi diadal után másodszor ünnepelhetett tornagyőzelmet, és a trófea mellé 88 125 eurót (34,4 millió forint) kapott. "Hosszú idő után nyertem ismét, nem vártam ezt az eredményt, és nagyszerű érzés" - nyilatkozta a pályán.
 • Európa felújított templomává válhatunk
  Sulyok Tamás azt mondta, az atomizáció és a töredékesség világában, amelyben a család lebontásának, a közösségek erodálásának, a magány elhatalmasodásának, az erkölcsi értékek elhagyásának vagyunk tanúi, szomjazzuk a megtartó közösségeket.
 • Washingtoni Magyar Örökség Fesztivál
  Előadást adott a több mint 40 éves Tisza Táncegyüttes, a Szikra Banda, felléptek az idén 50 éves washingtoni magyar cserkészcsapat tagjai, és táncbemutatót tartott a Kőrösi Csoma Sándor Ösztöndíjprogram révén jelenleg Washingtonban dolgozó Hajdú Bence néptáncos.
MTI Hírfelhasználó