Hölvényi György a radikálbal megfékezéséről
2024. február 23. 20:19

Annak érdekében, hogy az egyre radikálisabb baloldalt meg lehessen fékezni Európában, széleskörű jobboldali összefogásra van szükség - jelentette ki Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) európai parlamenti (EP-) képviselője Rómában pénteken.

Hölvényi György, aki a Forza Italia meghívására, az olasz párt pénteken kezdődött kétnapos kongresszusán vesz részt, az MTI-nek telefon nyilatkozva azt mondta, a június végén esedékes európai parlamenti választások tétje, hogy a normalitás visszatérjen Európába, ami a jobboldal megerősödése és együttműködése nélkül nelehetséges.
   
Az EP-képviselő, a KDNP külügyekért felelős alelnöke Antonio Tajani olasz miniszterelnök-helyettessel és külügyminiszterrel, a Forza Italia elnökjelöltjével folytatott megbeszélést pénteken. Hölvényi elmondta, Tajani gyakorlott európai politikusként keresi annak lehetőségét, hogy a jobbközép pártok a remélt megerősödés után miként tudnak együtt dolgozni Európában. Tajani, aki Silvio Berlusconi pártalapító halálát követően, a kongresszus szombati szavazásával betöltheti a Forza Italia elnöki tisztjét, hídszerepet kíván vállani a jobbközép pártok európai összefogásában - mondta. A KDNP érdekelt egy széleskörű jobboldali összefogásban - jelentette ki.
   
"Minden lehetőséget meg kell ragadni a meglévő kapcsolatok kiszélesítésére, ugyanis csak így van esély egy normális Európa megteremtésére" - fogalmazott.
   
Az európai parlamenti választásnak óriási tétje van, mert a valóság és a politikai kommunikáció eltávolodott egymástól - hívta fel a figyelmet. A normalitást vissza kell hozni Európába. Ez a jobboldal megerősödése nélkül nem lehetséges - húzta alá a politikus.
   
Noha az országok és gazdaságaik méretében, valamint a politikai hangsúlyokban is különbségek vannak, egyeztetésre van szükség, hogy a jobboldali összefogás léte jöhessen az európai választások utáni egy uniós parlamenti együttműködés érdekében. Az együttműködés sikere a valóságot hozza vissza Európába, nagyobb biztonságot, stabilitást és jobb megélhetést biztosítva - zárta gondolatait Hölvényi György.

MTi
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Elcelebesedett olimpia
    Az olimpia az emberiség egyik nagy közös ünnepe, s noha mindig voltak benne kisebb-nagyobb szennyeződések, sokat segíthet abban, hogy a sportvilág napról napra belenevessen a celebnyomulás otromba ábrázatába.
  • A kormány támogatja a bortermelőket
    Latorcai Csaba kiemelte, 30 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre szerkezetátalakító támogatásra, amelyből jelentős arányban részesednek a badacsonyi szőlősgazdák is. Hozzátette, segíteni kell a "minden nemzetközi összevetésben helytálló" badacsonyi borok terjesztését is. Ezt a célt is szolgálja a magyar borok nemzetközi marketingjére rendelkezésre álló másfél milliárd forintos támogatási összeg.
  • Kristályosodóban a gazdasági semlegesség
    A szélsőség is megjelent Kötcsén, hisztériáztak, őket a sajtó képviselői bátorították európai viselkedésmódra.
  • A CIA szerint fenyegetik a világrendet
    Moore és Burns szerint az MI6 és a CIA közösen lép fel az orosz hírszerzés által Európában folytatott "felelőtlen szabotázshadjárattal" szemben is. Hozzáteszik: Oroszország "cinikus módon" használ technológiai eszközöket hazugságok és álinformációk terjesztésére, annak érdekében, hogy éket verjen a nyugati szövetséges országok közé.
MTI Hírfelhasználó