Orbán Viktor Floridába utazik, hogy Trumppal találkozzon
2024. február 29. 08:42

A tervezett találkozó újabb jele lehet a két politikus közti jó viszonynak.

A The New York Times értesülése szerint a magyar miniszterelnök jövő héten Floridába utazik, hogy személyesen találkozhasson Donald Trumppal. A tervek szerint a volt amerikai elnök Mar-a-Lago-i klubjában találkoznak majd.

A Fehér Házat megkereste a New York Times, hogy megtudja, tervez-e Orbán találkozni a jelenlegi elnökkel is, de a Nemzetbiztonsági Tanács nem tudott ilyen tervről. Trump kampánycsapata sem reagált a cikkre.

Maggie Haberman, a lap korábbi fehér házi tudósítója szerint Orbán Viktor kérte Trumptól a találkozót.

A két politikus legutoljára 2022-ben találkozott, Trump New Jersey-i golfklubjában. A lap megjegyzi, hogy Orbán Viktor az utóbbi időben nagy lelkesedéssel támogatta Donald Trumpot, míg Bidennel viszonya kifejezetten távolságtartó. Donald Trump is egyre többször méltatja a magyar miniszterelnököt a kampánya során.

mandiner.hu
Címkék:
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Fucsovics második trófeája
  Fucsovics a 2018-as, genfi diadal után másodszor ünnepelhetett tornagyőzelmet, és a trófea mellé 88 125 eurót (34,4 millió forint) kapott. "Hosszú idő után nyertem ismét, nem vártam ezt az eredményt, és nagyszerű érzés" - nyilatkozta a pályán.
 • Európa felújított templomává válhatunk
  Sulyok Tamás azt mondta, az atomizáció és a töredékesség világában, amelyben a család lebontásának, a közösségek erodálásának, a magány elhatalmasodásának, az erkölcsi értékek elhagyásának vagyunk tanúi, szomjazzuk a megtartó közösségeket.
 • Washingtoni Magyar Örökség Fesztivál
  Előadást adott a több mint 40 éves Tisza Táncegyüttes, a Szikra Banda, felléptek az idén 50 éves washingtoni magyar cserkészcsapat tagjai, és táncbemutatót tartott a Kőrösi Csoma Sándor Ösztöndíjprogram révén jelenleg Washingtonban dolgozó Hajdú Bence néptáncos.
MTI Hírfelhasználó