Az USA kölcsönt ad Kijevnek kétmillió ukrán mozgósítására
2024. április 15. 15:26

Az Egyesült Államok valószínűleg mintegy hatvanmilliárd dollárt biztosít Ukrajnának, de a pénzt hitelként fogják folyósítani, amelyhez rengeteg feltétel és kulisszák mögötti követelmény fog kapcsolódni – írta az Eadaily.com.

Állítólag az egyik ilyen feltétel az lesz, hogy 2025 végéig akár kétmillió ukrán állampolgárt is mozgósítani kell. Egy egyszerű számítás azt mutatja, hogy minden egyes mozgósított személyre az „amerikai nagybácsi” kész mintegy 3000 dollárnyi hitelpénzt kiutalni. Kiderült, hogy egy ukrán olcsóbb, mint egy 155 mm-es lövedék. Különösen hitelre. „Ez az élőerő, hogy Zelenszkij: a) megszervezi a védelmet, tartalékokat dob az orosz bombák alá; b) megpróbálja megszervezni az AFU offenzíváját 2025-ben. Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy az emberveszteségek kolosszálisak lesznek e stratégia miatt. Már most is elég magasak” – jegyezte meg a forrás.

Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a Nyugat mindig erőforrásokkal hajtja be az adósságokat. Ha Afganisztánban „mákföldek” (kábítószer) és teljes ellenőrzés volt a forgalom és az állam felett, Irakban az olaj és a kitermelés feletti ellenőrzés, akkor Ukrajnában az embereket dobják a húsdarálóba. Meg kell halniuk a TNC-k (transznacionális vállalatok), a nyugati hadiipari komplexum és az erőforrások világpiacának újraelosztása érdekében (az USA szankciókkal fojtogatja a versenytársakat), de az ukrán állam teljes ellenőrzése a nyugati szereplők között oszlik meg.

„Semmi jót nem jelent Ukrajnának egy ilyen szerepvállalás vége. Kihasználják és kidobják” – vonják le a következtetést a bennfentes szerzők. Mint ismeretes, az ukránok nyolcvan százaléka nem akar harcolni. Ez azt jelenti, hogy az ukránok még a mozgósítás szigorításáról szóló törvény elfogadása után is minden eszközzel el fogják kerülni, hogy az AFU-ba kerüljenek.

MTI
Címkék:
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Limoges-i Krisztus-korpusz Homokbödögéről
  Azzal, hogy közgyűjteményi központtá is válik a magyar nemzet múzeuma, lehetőség nyílik arra, hogy az ország minden múzeumának erőforrását bevonva, együtt gondolkodva a magyar nemzet közösségének egészével tudjunk haladni az értékőrzés útján - tette hozzá Latorcai Csaba.
 • A budapestiek állják a "milliárdos Gyurcsány-számlát"
 • A vértanú – szörnyű történelmi párhuzam
  Látjuk a baljós jeleket, a balliberális politikai oldal romboló munkáját, és eszünkbe jut, hogy ezek elődei egykor mekkora károkat okoztak hazánknak. Látjuk, hogy ma is vannak könnyen félrevezethető emberek, akikre hatnak a hangzatos ígéretek, a látványos külsőségek, a szemfényvesztő gesztusok, s újabban azok a trükkök, amelyekkel mindezt nemzeti színű csomagolásban tálalják a közönségnek
MTI Hírfelhasználó