Labdarúgó NB I - Felcsúton is kikapott a Paks
2024. április 20. 16:54

A negyedik és a dobogóért küzdő Puskás Akadémia 5-0-ra legyőzte a második helyen álló vendég Paksot a labdarúgó NB I 29. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A Tolna vármegyei együttes sorozatban ötödik vereségét szenvedte el, míg a felcsúti alakulat immár öt bajnoki óta veretlen és hárommeccses győzelmi szériát tud maga mögött.

NB I, 29. forduló:

Puskás Akadémia FC-Paksi FC 5-0 (1-0)
-------------------------------------
Felcsút, v.: Pintér

    gólszerzők: Nissilä (23.), Puljic (60.), Nagy Zs. (73., 11-esből), Komáromi (80.), Szolnoki (89.)

    sárga lap: Puljic (40.), Ormonde-Ottewill (76.), Colley (82.), illetve Kinyik (38.), Papp (41.), Szabó J. (59.), Osváth (71.)

    Puskás Akadémia FC:
    -------------------
Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill (Markgráf, 86.) - Szolnoki, Plsek (Favorov, 86.) - Corbu (Batik, 81.), Nissilä (Komáromi, 67.), Nagy Zs. - Puljic (Colley, 67.)

    Paksi FC:
    ---------
Szappanos - Lenzsér, Kinyik, Szabó J. - Kovács (Silye, a szünetben), Balogh (Böde, a szünetben), Papp, Windecker (Vécsei, 63.), Osváth - Haraszti (Tóth B., 76.), Könyves (Hahn, 63.)

Aktívabban kezdett a vendégcsapat, de a lendület csak az első néhány percben volt meg, azt követően jelentősen visszaesett a paksiak játékának minősége. A már-már enerváltan futballozó tolnaiak hamarosan hátrányba is kerültek, a félidő derekán Corbu akrobatikus mozdulattal visszafejelt labdáját Nissilä juttatta szép mozdulattal, 14 méterről a jobb alsó sarokba. Az előny birtokában veszélyesebbé vált a hazaiak játéka, akik megérdemelten vonulhattak egygólos vezetéssel a szünetre.
   
Fordulás után a kettős cserével felfrissített Paks továbbra sem találta a fogást az ellenfelén, amely aztán negyedóra elteltével megduplázta az előnyét: a kapus Szappanos elhibázott egy kirúgást, melyre az első gólt szerző Nissilä csapott le, majd remek ütemben indította a kilépő Puljicot, aki ziccerben nem hibázott. A Paksot a hazaiak második találata sem rázta fel, sőt, szinte teljesen összezuhant a gárda, amely a lefújásig további három gólt kapott: előbb a válogatott Nagy Zsolt volt eredményes tizenegyesből, majd a csereként beállt Komáromi György szerzett szépségdíjas gólt 16 méterről elvégzett szabadrúgásból. A slusszpoén a felcsúti csapatkapitányé, Szolnoki Rolandé volt, aki a hajrá végén 14 méterről fejelt remekül Szappanos kapujába. A pontot legutóbb március 10-én szerző Paks szinte semmilyen ellenállást nem fejtett ki a meccsen, így a Puskás Akadémia megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

MTi
Címkék:
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • 175 éve foglaltuk vissza Buda Várát a Habsburgoktól
  175 éve újra magyar zászlót tűztek a budai Várra a honvédek, akik a magyar szabadságért harcoltak, ez pedig olyan hagyomány, "amelyre erős haderőt tudunk építeni". "Ma szuverenitásunkat kell megvédenünk a veszélyek korában, Magyarország békéjét meg kell őriznünk, ki kell maradnunk a szomszédságunkban dúló háborúból" - emelte ki a miniszter.
 • A baloldali politikusok Soros zsebében vannak
  A baloldali politikusokról mindenki tudja, hogy egytől egyig Soros zsebében vannak. A régiek is meg az újak is. Márpedig aki fizet, az rendeli a zenét - fogalmazott a Kertvárosban Orbán Viktor.
 • Az Egri csillagok első filmváltozata
  A filmet száz évvel ezelőtt, nem sokkal Gárdonyi halála után kezdték forgatni az akkori politikai és szakmai szervezetek támogatásával. A belügyminiszter külön rendeletben engedélyezte, hogy az egész ország területén forgathassanak. A várostromot a Cseszneki várban vették fel, de forgattak a gellérthegyi Citadellánál, a Budai vár egyik bástyájánál és egy fennmaradt képkocka tanúsága szerint a Sümegi várnál is.
MTI Hírfelhasználó