Kína rágalomnak nevezte a németországi kémkedési vádakat
2024. április 23. 14:03

Kína visszautasította kedden azokat az állításokat, miszerint a kínai titkosszolgálat kémkedési műveleteket folytat Németországban, és rágalomnak minősítette az állításokat.

Looking for China's spies - BBC News

bbc

"A híresztelés mögött álló szándék teljesen nyilvánvaló: nevezetesen Kína megrágalmazása és elnyomása, valamint a Kína és Európa közötti együttműködés légkörének aláásása" - mondta pekingi sajtótájékoztatóján a kínai külügyminisztérium szóvivője.
   
"Kína mindig is ragaszkodott a kölcsönös tisztelet és a más államok belügyeibe való bele nem avatkozás elvéhez" - hangsúlyozta a szóvivő.
   
"Németországnak túl kell lépnie a hidegháborús mentalitáson" - mondta.
   
A szóvivő azt követően reagált, hogy hétfőn Karlsruhéban a német szövetségi ügyészség jelentése szerint a német hatóságok három embert vettek őrizetbe a kínai titkosszolgálat javára végzett kémkedés gyanújával.
   
Kedden az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt európai parlamenti listavezetőjének egy munkatársát is őrizetbe vették, akiről szintén azt gyanítják, hogy az Európai Parlamentben folytatott tárgyalásokról és a Németországban tartózkodó kínai ellenzékiekről információt osztott meg a kínai hírszerzéssel.
 

mti
Címkék:
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Limoges-i Krisztus-korpusz Homokbödögéről
  Azzal, hogy közgyűjteményi központtá is válik a magyar nemzet múzeuma, lehetőség nyílik arra, hogy az ország minden múzeumának erőforrását bevonva, együtt gondolkodva a magyar nemzet közösségének egészével tudjunk haladni az értékőrzés útján - tette hozzá Latorcai Csaba.
 • A budapestiek állják a "milliárdos Gyurcsány-számlát"
 • A vértanú – szörnyű történelmi párhuzam
  Látjuk a baljós jeleket, a balliberális politikai oldal romboló munkáját, és eszünkbe jut, hogy ezek elődei egykor mekkora károkat okoztak hazánknak. Látjuk, hogy ma is vannak könnyen félrevezethető emberek, akikre hatnak a hangzatos ígéretek, a látványos külsőségek, a szemfényvesztő gesztusok, s újabban azok a trükkök, amelyekkel mindezt nemzeti színű csomagolásban tálalják a közönségnek
MTI Hírfelhasználó