Győrött sem fordult az eredmény
2024. június 17. 14:44

A június 9-i önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP színeiben induló Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester 440 szavazattal vesztett Pintér Bencével (Tiszta Szívvel a Városért Egyesület) szemben. A regnáló polgármester pénteken fellebbezett, a 97-ből 7 szavazókör voksainak újraszámolását kérte. Ez meg is történt hétfőn: reggel 9-. Mester László, a területi választási bizottság elnöke az újraszámolást követően elmondta, hogy a szavazókörök lényegében jól számoltak június 9-én a hét szavazókörben. A végeredmény szerint Kovács László (Civilek Győrért jelöltje) szavazatainak száma eggyel csökkent, Pintér Bencéé eggyel nőtt, Dézsi Csaba Andrásé (Fidesz-KDNP jelöltje) pedig néggyel csökkent. Ennek megfelelően

Pintér Bence 18 298 voksot kapott,
Dézsi Csaba András 17 853-at.
Borkai Zsolt (Borkaival Közösen a Jövőnkért) 15 871-et, 
Glázer Tímea (DK-Jobbik) 2 026-ot,
Koródi István (Mi Hazánk) 1 767-et,

Kovács László (Civilek Győrért) 1 668-at,
Balla Jenő (Összefogás Győrért Egyesület) 1 258-at.

A területi választási bizottság a Kisalföld tudósítása szerint csalásra utaló jelet nem talált.

InfoStart
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Terrorizmusfinanszírozás
    Az MNB-szabályozás bővíti a fokozott ügyfél-átvilágítás alá esők körét, egyebek közt a magas terrorizmusfinanszírozási kockázatot hordozó nonprofit szervezetekkel, a magas proliferációs kockázatot hordozó szervezetekkel vagy a stróman kockázatot hordozó, ám az ügyfélismereti beszélgetésben együtt nem működő tényleges tulajdonosú ügyfelekkel.
  • Hajrá Barnabás
    Az egész futballvilág szorított Varga Barnabásért, csatárunk sikeres műtéten esett át. Holnap – szerdán – kijöhet a kórházból a gólkirály.
  • Fejlesztjük a Liszt Ferenc légikikötőt
    A következő tíz évben több mint egymilliárd eurónyi beruházás valósul meg a reptéren, ami magában foglalja egy új terminál építését is.
MTI Hírfelhasználó