Csecsemője halálát okozó fiatalkorú anya
2024. június 20. 16:04

Jogerősen is négy év börtönbüntetést kapott a csecsemője halálát okozó fiatalkorú anya - tájékoztatta a Debreceni Ítélőtábla sajtótitkára csütörtökön az MTI-t.

Fórizs Ildikó emlékeztetett: az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék februárban előkészítő ülésen a fiatalkorú vádlottat emberölés miatt 4 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.
   
A táblabíróság sem enyhítésre, sem súlyosításra nem látott indokot, helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely jogerős - tette hozzá.
   
A tényállás szerint a fiatalkorú vádlott egy közösségi oldalon 2022 márciusában ismerkedett meg egy fiatalemberrel, akitől teherbe esett; a férfi ezután megszakította a kapcsolatot vele. A vádlott titkolta terhességét, orvoshoz nem járt; 2023 februárjában a szülés megindult, és a vádlott a házuk udvarán egészséges kislánynak adott életet; miután elvágta a köldökzsinórt, wc-papírral betömte a csecsemő száját és átdobta a szomszédos, lakatlan ház udvarára, majd visszament a lakásba.
   
A szülei észrevették a padlón, illetve a szőnyegen lévő vérfoltokat és értesítették a mentőszolgálatot. A vádlottat kórházba szállították, ahol megállapították a szülés tényét.
   
Mivel a csecsemő hollétéről nem volt információ, értesítették a rendőrséget. A rendőrök késő este találták meg a kihűlt állapotban lévő újszülöttet, aki a gondos orvosi ellátás ellenére meghalt.

mti
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó