Egri borünnep
2024. július 4. 08:45

Zenei, művelődési élmények és konyhaművészeti különlegességek Az Egri Bor Ünnepén – jelentette a Gondolának Eger Város Hegyközsége.

Az Egri Bor Ünnepe idén július 11-13. között több mint 20 művelődési és zenei élménnyel várja a vendégeket. Az ország egyik legnagyobb boros konyhaművészeti ünneplése továbbra is ingyenesen látogatható.

„Az elmúlt két évben is bizonyítottuk: Az Egri Bor Ünnepe méltó folytatása az Egri Bikavér Ünnepnek, a fesztivál továbbra is az egri nyár legnagyobb eseménye és az ország egyik legismertebb boros konyhaművészeti ünneplése. Mindez nagy felelősség számunkra, hiszen azt szeretnénk, hogy az esemény révén még nagyobb figyelmet kapjon ez a csodás borvidék és mindenki, aki azért dolgozik, hogy az egri borok még szélesebb körben legyenek ismertek" – nyilatkozta Tarsoly József hegybíró.

Az esemény főszervezője kiemelte: a rendezvény fontos célja, hogy a borfogyasztók és a borászok közötti közvetlen kapcsolatot támogassa, valamint még több ember figyelmét fordítsa Eger és környéke gazdag kulturális és épített örökségére.

Ebben az évben 3 napos lesz a borünnep hivatalos része (a kiállító borászatok és éttermek saját döntésük szerint vasárnap is maradhatnak, de hivatalos programok már nem lesznek), azonban így is rengeteg szakácsművészeti élményt, ingyenes hangversenyt, művészeti és családi programot tartogatnak majd a látogatóknak. Az Egri borvidék legjobb borászai ismét sok-sok különleges nedűvel várják a vendégeket, a kitelepülő éttermek csúcsséfjei pedig egyedi ételkülönlegességekkel készülnek. A borünnep pontos étel- és italkínálata már megtalálható a honlapon.

Ami a programkínálatot illeti: 2 színpadon több mint 20 koncert és kulturális előadás lesz az idei borünnepen. Az Egri Bikavér Színpadon többek között fellép Báder Ernő és vendégei, koncertezik a 25 éves Kerozin együttes, valamint Bor-Bár című előadásával Sing Viki, Mujahid Zoltán és a Gonda Zwnw Banda. Az Egri Csillag Színpadon sok más formáció mellett fellép az Esti Kornél és a Jazztelen is. Ebben az évben is lesz traktorok és veterán járművek kiállítása és a szombati napon felvonulása.

„Hiszünk abban, hogy az ilyen események révén egyre többen fedezik fel az Egri borvidék különlegességeit és értékeit, ez nagyon fontos számunkra. De a legbüszkébbek továbbra is arra vagyunk, hogy a borünnep már rég túlnőtt azon, hogy a borászokat, szőlészeket, az egri bort ünnepeljük, hiszen ez a rendezvény családok, ismerősök, barátok rendszeres találkozóhelyévé vált. Olyan hellyé, ahol nem az ellentétek, hanem a közös élmények, emlékek számítanak, ahol közelebb kerülhetnek egymáshoz olyan emberek is, akik egyébként lehet, hogy nem is szívesen beszélgetnének egymással” – emelte ki Tarsoly József.

Bővebb információk, a részletes program, illetve hamarosan az étel- és italkínálat a fesztivál honlapján olvasható – írja Eger Város Hegyközsége.

gondola
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • A világ legjobb dolga magyarnak lenni
    Hankó Balázs leszögezte, nyelvünk és kultúránk tesz minket magyarrá. Ezek folyton érő kovászként érleltek nemzetté minket. A folyamatosan érlelt kulturális kovásznak pedig az is a feladata, hogy következő nemzedékeket is hozzá érlelje a nemzettesthez - fogalmazott.
  • A Türk Államok Szervezete létfontosságú pillér
    Orbán Viktor a 2020 novemberében ismét azeri ellenőrzés alá került hegyi-karabahi Susa városát reménykeltőnek nevezte a béke szempontjából Magyarország számára, amely - mint fogalmazott - két és fél éve él az ukrajnai háború árnyékában.
  • Fico elment volna Orbán Viktorral Moszkvába
    Orbán Viktor iránti csodálatát is kifejezte és elmondta, ha egészségi állapota engedte volna, ő is csatlakozott volna a magyar miniszterelnök kijevi és moszkvai útjához.
MTI Hírfelhasználó