Migránsok fulladtak folyóba
2024. augusztus 22. 11:58

Legalább három migráns belefulladt, további 12 pedig eltűnt a Bosznia-Hercegovina és Szerbia közötti határfolyón csütörtökön, amikor megpróbáltak átkelni a Drinán, hogy az Európai Unióba jussanak - közölte Ivica Dacic szerb belügyminiszter.

A szerb-boszniai határ melletti Ljubovija határrendészei azt a hírt kapták, hogy az éjszaka folyamán migránsokkal teli csónak borult fel a folyón. A kiérkező rendőrök eddig három holttestet találtak meg, a 30 illegális bevándorló közül tizenöt a parton várakozott. Mentőalakulatok keresik az eltűnteket.
   
A klix.ba boszniai hírportál értesülése szerint a rendőrség 14 migránst kihallgatott, és megállapította, hogy Marokkóból származnak.
   
A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon. Hivatalos adatok szerint az illegális bevándorlás legnépszerűbb útvonala még mindig a nyugat-balkáni szárazföldi út, ám a magyar és a horvát határőrizet megerősítése miatt a migránsok gyakran Bosznia-Hercegovinán keresztül igyekeznek bejutni az Európai Unióba.

MTI
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Büszkék vagyunk a magyar katasztrófavédőkre
    Rétvári Bence egyebek között arról beszélt, hogy a magyar katasztrófavédők sokadszor bizonyították, hogy a legnehezebb helyzetekben is helytállnak, ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is.
  • Pereljük a korrupt EU-szélsőséget
    A kormány mandátumot adott Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszternek, hogy tárgyaljon az Európai Bizottsággal (EB) a migráció ügyében Magyarországot elmarasztaló ítélet kapcsán - ismertette a kormány szerdai döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
  • Nemzedékváltás a Béres Gyógyszergyár élén
    Az 1989-ben alapított Béres Gyógyszergyár történetében ez már a második generációváltás. Nemzetközi statisztikák szerint világszerte csupán a családi vállalkozásoknak mintegy egytizede éri meg, hogy a tulajdonos család harmadik generációja sikeresen átveszi a vezetést – írták a közleményben.
MTI Hírfelhasználó