Egy amerikai és két orosz együtt
2024. szeptember 11. 23:24

Elindult a Nemzetközi Űrállomás felé egy Szojuz MS-26 űrhajó egy amerikai és két orosz űrhajóssal a fedélzetén szerda este a Bajkonur űrközpontból - közölte az orosz állami űrügynökség.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, márciusban a start előtt elhalasztották egy orosz-fehérorosz-amerikai legénységű űrhajó indítását Bajkonurban.

Az űrhajósok – origo/Bill INGALLS / NASA / AFP

Egy amerikai és két orosz űrhajóssal a fedélzetén szerda este a Bajkonur űrközpontból felszállt egy Szojuz MS-26 űrhajó - közölte az orosz állami űrügynökség.

Sikeresen felszállt az űrhajó – Handout / ROSCOSMOS / AFP

Az űrállomásra ezúttal Don Pettit, az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) asztronautája, valamint az orosz Alekszej Ovcsinyin és Ivan Vagner utazott el. Az űrhajó gyorsan pályára állt - emelte ki az űrügynökség a startról beszámolva. 

origo
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Kultúrmarxizmus
    Wilkie úgy véli, hogy Magyarország világban elfoglalt helye egyedülálló. „Ha megnézzük a magyar történelem elmúlt ezer évét. Akárhogy is nézzük Magyarország szerepe a nyugati civilizáció fejlődésének fenntartásában betöltött szerepe létfontosságú. Trump pedig úgy tekint az Egyesült Államokra, mint a nyugati civilizáció kontinuitásának képviselőjére” – fejtette ki.
  • Lajta-döntés
    A szükségtározó a másodrendű védvonal megnyitásával biztosítja, hogy az elsőrendű fővédvonalakat ne törje át a víz, illetve garantálja Mosonmagyaróvár és lakóinak biztonságát - olvasható a közleményben.
  • Munkácsy Fesztivál
    Ön boldog ember, hiszen tud magyarul – mondta Liszt Ferenc Munkácsy Mihálynak Párizsban.
MTI Hírfelhasználó