Hatéves fiút találtak meg öt nap után egy vietnami erdőben
2024. augusztus 22. 14:44

Egy öt napja eltűnt hatéves kisfiút találtak meg egy vietnami erdő mélyén. Dang Tien Lam, aki az északnyugati Yen Bai tartományban él, egy patakban játszott kilenc testvérével augusztus 17-én, amikor a dombok közé tévedt, és eltévedt - közölték helyi jelentések.

Szerdán találtak rá helyi gazdák, akik meghallották egy gyerek kiáltását, miközben egy fahéjföldet takarítottak az erdő közelében.
Lam, akit manióka bokrokban ülve találtak körülbelül 6 km-re az eltűnés helyétől, annyira elgyengült, hogy nem tudott felállni.

"Annyira fáradt vagyok, hogy nem tudok felállni, kérem, vigyen fel" - mondta Lam az 52 éves Ly Van Nang farmer szerint.

A jelentések szerint a Lam ette a leveleket, a vadon élő gyümölcsöket és itta a patakvizet.

Vietnamese state media Dang Tien Lam was found by locals who heard a child's cry coming from the trees

Az internetes képeken a helyiek láthatók, amint ellátják őt, és süteménnyel kínálják, miután kivitték az erdőből.

Piros pólót és rövidnadrágot viselt, amely teljesen szennyezett volt.

A gyerek azt mondta nekem, hogy amikor eltévedt, nem talált haza - mondta Nang úr a Dan Tri helyi híroldal szerint. – És minél többet gyalogolt, annál inkább nem találta a kiutat.

A rendőrség szerint „csoda” volt, hogy Lamot élve találták.

„Gratulálunk, hogy épségben visszatértél a családodhoz” – írták a tisztek egy Facebook-bejegyzésében.

A hír megkönnyebbülést váltott ki a közösségi médiában, sokan gratuláltak Lam családjának, és megköszönték a keresőcsapat erőfeszítéseit.

A helyi hatóságok több mint 150 embert – köztük rendőröket, katonákat és helyi önkénteseket – mozgósítottak a fiatal fiú keresésére.

bbc
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Büszkék vagyunk a magyar katasztrófavédőkre
    Rétvári Bence egyebek között arról beszélt, hogy a magyar katasztrófavédők sokadszor bizonyították, hogy a legnehezebb helyzetekben is helytállnak, ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is.
  • Pereljük a korrupt EU-szélsőséget
    A kormány mandátumot adott Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszternek, hogy tárgyaljon az Európai Bizottsággal (EB) a migráció ügyében Magyarországot elmarasztaló ítélet kapcsán - ismertette a kormány szerdai döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
  • Nemzedékváltás a Béres Gyógyszergyár élén
    Az 1989-ben alapított Béres Gyógyszergyár történetében ez már a második generációváltás. Nemzetközi statisztikák szerint világszerte csupán a családi vállalkozásoknak mintegy egytizede éri meg, hogy a tulajdonos család harmadik generációja sikeresen átveszi a vezetést – írták a közleményben.
MTI Hírfelhasználó