A pénzosztogató EU
2024. augusztus 22. 16:26

Az Európai Unió 122 millió euró (47,8 milliárd forint) humanitárius segélyt nyújt a tágabb értelemben vett "Afrika szarva" régiónak - jelentette be az Európai Bizottság csütörtökön, a térségben dúló konfliktusokkal, illetve az éghajlatváltozás okozta nehézségekkel indokolva a döntést.

A támogatás segítségével a legkiszolgáltatottabbak alapvető szükségleteinek kielégítését igyekeznek segíteni, elsősorban az ivóvíz- és élelmiszerhiány enyhítését - olvasható a témáról Brüsszelben kiadott közleményben, amelyben kiemelik, hogy a megfelelő minőségű víz hiánya a fertőző betegségek kockázatával is járhat.
   
Janez Lenarcic, az Európai Unió válságkezelésért felelős biztosa a közlemény szerint elmondta, hogy az összegből igyekeznek támogatni a lakhelyeiket elhagyni kényszerülőket, a menekülteket és az őket befogadó közösségeket is.
   
A támogatásból 42 millió eurót Etiópiának, 40 millió eurót Szomáliának és szintén 40 millió eurót Dél-Szudánnak szánnak.
   
A mostani csomaggal együtt a régióba küldött EU-segélyek idén már meghaladják a 421 millió eurót - tették hozzá.
   
A tájékoztatás szerint a régióban több mint 70 millióan szorulnak sürgős humanitárius segítségre.

MTi
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Büszkék vagyunk a magyar katasztrófavédőkre
    Rétvári Bence egyebek között arról beszélt, hogy a magyar katasztrófavédők sokadszor bizonyították, hogy a legnehezebb helyzetekben is helytállnak, ráadásul nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is.
  • Pereljük a korrupt EU-szélsőséget
    A kormány mandátumot adott Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszternek, hogy tárgyaljon az Európai Bizottsággal (EB) a migráció ügyében Magyarországot elmarasztaló ítélet kapcsán - ismertette a kormány szerdai döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
  • Nemzedékváltás a Béres Gyógyszergyár élén
    Az 1989-ben alapított Béres Gyógyszergyár történetében ez már a második generációváltás. Nemzetközi statisztikák szerint világszerte csupán a családi vállalkozásoknak mintegy egytizede éri meg, hogy a tulajdonos család harmadik generációja sikeresen átveszi a vezetést – írták a közleményben.
MTI Hírfelhasználó