Magyar tehetségek a 35. EU Fiatal Tudósok Versenyén
2024. szeptember 4. 12:01

Az Európa Unió által a lengyelországi Katowicében szervezendő 35 EU Fiatal Tudósok Versenyére a Magyarországot képviselő diákokat a Magyar Innovációs Szövetség delegálja – jelentette a Gondolának a MISZ.

Mindenhol helyi országos versenyeken dől el, ki juthat az Európa Bajnokság döntőjébe, idén 65 000 fiatal közül több lépcsőben választották ki azt a közel 150 diákot (90 tervet), akik szeptember 9-14. között Katowicében fog versenyezni a több ezer eurós díjakért.

A versenyen, az elmúlt évtizedeknek megfelelően Magyarország is ott lesz, a magyar válogatott, a hazai Országos Tudományos és Innovációs Olimpia első helyezettjei:
Aklan Larion, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja „Kvantum mágnesesség - Zeeman-effektuson alapuló méréstechnika modellje” c. pályázatával. Konzulensei: Schnider Dorottya és Tóth Kristóf

Hegedűs Márton, a Kecskeméti Református Gimnázium diákja „[2]Katenán - Együtt vagy külön?” c. munkájával. Konzulensei: Tóth Imre és Bogner Marcell Márk
Horváth Zsombor, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja, „Virtual Front Desk, a virtuális recepciós szoftver” c. pályázatával.

A magyar delegációt Ivánka Gábor, bírálóbizottsági tag, a MAFITUD elnöke vezeti.

Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!

További információ: Garay Tóth János, kommunikációs igazgató, tel.: 30/900-4850, e-mail: garaytoth@t-online.hu.

A Gondolához eljuttatott jelentés dr. Pakucs János, a Szervezőbizottság elnöke jegyezte.
 

gondola
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Az amerikai rakétapolitika visszafelé sülhet el
    Kevés szó esik róla, de ez a különös háború – ahogyan Putyin nevezte, különleges hadművelet – teljesen eltér a „klasszikus” területfoglaló (életteret kiterjesztő) háborúktól – mutat rá Kövesdi Károly.
  • Katonáink a gáton
    Honvédségünk a Nyugatról ránk törő áradat ellen oltalmazzák a hazát: bátor katináink gátakat emelnek a hullámok ellen.
  • Nehéz lesz, de meg fogjuk csinálni
    "Budapest, Római-part, ahol most állok, egy nap múlva már járhatatlan terület lesz. A várható, érkező nagy víztömeg holnapra már a fejem magasságában áll, rá egy-két napra pedig két méterrel följebb. De a vízügyesek tele vannak önbizalommal, és magabiztosak, mert úgy gondolják, hogy a legmagasabb árszint sem haladja meg az eddig mért legmagasabbat" - jelentette ki Orbán Viktor.
MTI Hírfelhasználó