Lezsák Sándor Kazahsztánba látogatott
2024. szeptember 11. 17:36

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szeptember 8. és 11. között látogatást tett Kazahsztánban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája szerdán az MTI-vel.

Azt írták: Lezsák Sándor Asztanában megbeszéléseket folytatott Albert Rauval, a kazak Parlament alsóháza, a Medzslisz alelnökével, áttekintve a kétoldalú kapcsolatokat, ezen belül is a parlamenti együttműködés olyan kérdéseit, mint a parlamentek vezetői közötti találkozók. Kitértek továbbá olyan nemzetközi kérdésekre is, mint az orosz-ukrán háború, illetve a nemzetiségek helyzete, lévén a kazak parlamenti alelnök német származású.

Lezsák Sándor megbeszélést folytatott Kubanicsbek Ömüralijevvel, a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) főtitkárával, Szultan Rajevvel, a Türk Nemzetközi Kulturális Szervezet (TÜRKSOY) főtitkárával, Aktoty Raimkulovával, a Türk Kultúra és Örökség Alapítvány elnökével és Mehmet Sürreya Errel, a Türk Államok Parlamenti Közgyűlésének (TÜRKPA) főtitkárával, akikkel a kulturális együttműködés további élénkítéséről állapodott meg. Elvi megállapodást értek el a tekintetben, hogy 2025-ben Lakiteleken "Türk Kultúra Napjait" rendeznek, közös szervezésben.

Lezsák Sándor megtekintette a Nomád Világjátékokat, és gratulált a magyar sportolóknak az eddig elért eredményekhez, különösen Koczka László íjászatban elért aranyérméhez - olvasható a közleményben.

MTi
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Kultúrmarxizmus
    Wilkie úgy véli, hogy Magyarország világban elfoglalt helye egyedülálló. „Ha megnézzük a magyar történelem elmúlt ezer évét. Akárhogy is nézzük Magyarország szerepe a nyugati civilizáció fejlődésének fenntartásában betöltött szerepe létfontosságú. Trump pedig úgy tekint az Egyesült Államokra, mint a nyugati civilizáció kontinuitásának képviselőjére” – fejtette ki.
  • Lajta-döntés
    A szükségtározó a másodrendű védvonal megnyitásával biztosítja, hogy az elsőrendű fővédvonalakat ne törje át a víz, illetve garantálja Mosonmagyaróvár és lakóinak biztonságát - olvasható a közleményben.
  • Munkácsy Fesztivál
    Ön boldog ember, hiszen tud magyarul – mondta Liszt Ferenc Munkácsy Mihálynak Párizsban.
MTI Hírfelhasználó