Német bűnözőt fogtak el Zala vármegyében
2024. szeptember 19. 09:48

Elfogtak egy 44 éves férfit a Zala vármegyei Gelsén, akit a német hatóságok közveszélyokozás miatt köröztek - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a német rendőrség kereste meg a magyar hatóságot, mivel olyan információjuk volt, hogy a gyújtogatással elkövetett közveszélyokozás miatt körözött, 44 éves német - magát "Reichsbürgernek", azaz a német államot el nem ismerő embernek tartó - férfi Magyarországon rejtőzködik.

A bűncselekmény miatt akár 10 éves börtönbüntetést is kaphat Németországban - tették hozzá.

A fejvadászok beszerzett adatai alapján a férfit már ismerték a magyar hatóságok, mivel Magyarországon is volt már büntetve.

A felderítőmunkának köszönhetően a célkörözési nyomozók olyan információt szereztek, hogy a szökevény Nagykanizsa környékén bujkálhat; végül hétfőn reggel Gelse településen fogták el őt.

A közlemény alapján a német férfi nem működött együtt, magát csak "emberként" azonosította. A rendőrök előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, kiadatásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

MTi
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Dobrev már megnyergelte a falovat
    Schaller-Baross először is elnézést kért, mert csütörtökön „eljutottak oda ebben a házban, hogy a magyar posztkommunista vörös arisztrokrácia képviselői az orosz kártyát lóbálják.
  • A kormányfő Kisorosziban
    1032-en vannak most a Duna áradása által fenyegetett faluban, de mindenki biztonságban van, mert a védekezés hatékony és eredményes - állapította meg a kormányfő.
  • Zöldszámot hozott létre a kormány
    Rétvári Bence közölte, a 06/80-204-240-es számon az árvízzel kapcsolatos lakossági információk kérhetők és bejelentéseket is lehet tenni az árvízhelyzettel kapcsolatban, valamint a felajánlásokat is itt lehet megtenni.
MTI Hírfelhasználó