Orbán Viktor közép-európai jogászprofesszorokkal tárgyalt
2024. szeptember 19. 16:46

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta a Miskolci Egyetem Közép-európai Akadémiájának (CEA) küldöttségét, köztük neves lengyel, szerb, horvát és magyar jogtudósokat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen a kormányfő tájékoztatást adott a magyar EU-elnökség célkitűzéseiről, és eszmét cseréltek a jogállamisággal kapcsolatos vitákról, valamint a nemzetállamok jövőjéről az Európai Unióban - olvasható a közleményben.

MTi
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Seregünk a gáton – Videó!
    Orbán Viktor: „Kismaroson szükség volt a honvédség bevetésére, nélkülük nem tudnánk megvédeni az embereket. Köszönjük a szolgálatukat! Magyarország megcsinálja!”
  • Dobrev már megnyergelte a falovat
    Schaller-Baross először is elnézést kért, mert csütörtökön „eljutottak oda ebben a házban, hogy a magyar posztkommunista vörös arisztrokrácia képviselői az orosz kártyát lóbálják.
  • A kormányfő Kisorosziban
    1032-en vannak most a Duna áradása által fenyegetett faluban, de mindenki biztonságban van, mert a védekezés hatékony és eredményes - állapította meg a kormányfő.
MTI Hírfelhasználó