Labdarúgó NB I - Sorozatban ötödször kapott ki a sereghajtó Kecskemét
2024. október 5. 19:13

Sorozatban ötödik vereségét szenvedte el a Kecskemét a labdarúgó NB I-ben, miután a kilencedik forduló szombati játéknapján 3-1-re kikapott az MTK vendégeként.

A fővárosi kék-fehérek ezzel feljöttek a tabellán a harmadik helyre, a Paks ugyanis csak vasárnap lép majd pályára.

Az összecsapást a helyszínen tekintette meg Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya.

9. forduló:

MTK Budapest-Kecskeméti TE 3-1 (2-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, v: Káprály

gólszerzők: Kosznovszky (18.), Molnár R. (22.), Beriasvili (87.), illetve Lukács (13.)

sárga lap: Katona L. (40.), Lukács (53.), Vágó (63.), Nagy K. (68.)

MTK:

Demjén - Hej, Beriasvili, Kádár, Antonov (Nagy Zs., 84.) - Molnár Á. (Kovács P., 74.), Kata, Bognár (Végh, 79.), Kosznovszky, Molnár R. (Stieber, 79.) - Jurina (Németh K., 73.)

Kecskemét:

Varga - Szabó, Belényesi, Katona L. (Berki, 87.) - Nagy K. (Pálinkás, 77.), Nikitscher, Vágó (Bocskay, 68.), Zsótér, Zeke - Katona B., Lukács

Kiegyenlített első félidő végén a hazaiak vonulhattak nyugodtabban a szünetre, ugyanis bár valamivel kevesebbet birtokolták a labdát, mint a vendégek, mégis előnyben voltak 45 perc után.

Kapura ugyanis jóval veszélyesebb volt az MTK, mint a Kecskemét, s ennek is volt köszönhető az, hogy hiába szerezték meg viszonylag korán a vezetést a Bács-Kiskun vármegyeiek, a fővárosi kék-fehér együttes kevesebb mint 10 perc alatt fordítani tudott.

Fordulás után sem tudott hatékonyabbá válni a kecskemétiek játéka, az MTK viszont az újabb helyzetei és próbálkozásai ellenére nem tudta lezárni a meccset, mivel a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

A hajrában aztán egy szöglet után végleg eldöntötte az összecsapást a kék-fehér csapat, amely teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot a meglehetősen gyengén és veszélytelenül futballozó Kecskeméttel szemben.

MTi
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
MTI Hírfelhasználó