ORFK: több mint 7500-an érkeztek Ukrajnából kedden
2024. október 16. 09:28

Az ukrán-magyar határszakaszon 4144-en léptek be Magyarországra kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3431-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 20 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

MTi
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Orbán Viktor Brüsszelben tárgyal
    Az Európai Tanács közlése szerint a csúcstalálkozó alkalmat kínál az EU számára, hogy szorosabb partnerséget alakítson ki az ÖET-vel és annak tagállamaival (az Egyesült Arab Emírségekkel, a Bahreini Királysággal, a Szaúd-arábiai Királysággal, az Ománi Szultánsággal, a Katari Állammal és a Kuvaiti Állammal).
  • Korrupt EU-figurák akarnak kormányt váltani
    „...nem visszariadva antidemokratikus eszközöktől sem, meg kívánják buktatni a hivatalban lévő, a magyar polgárok érdekeit képviselő kormányt, mert ez a magyar vezetés ellenáll Brüsszel nemzeti szuverenitást csorbító elképzeléseinek."
  • Thomas Tuchel az új angol szövetségi kapitány
    Tuchel ismét szigetországban dolgozhat, ahol a Chelsea-vel már sikeres volt. Hiszen megnyerte a Bajnokok Ligáját a londoni együttessel 2021-ben. A hírről elsőként a Sky Sports és a The Times számolt be. Információik szerint. Thomas Tuchel már aláírta a szerződését, így ő lesz az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
MTI Hírfelhasználó