orbán balázs
 • 2024. február 10. 08:07
  A miniszterelnök politikai igazgatója elmondta: miközben hosszú idő után ma újra mindenki demokráciák és autokráciák, a jó és a rossz küzdelemének a visszatéréséről beszél, az EU nyugat-európai magországai egy új és általános logika mentén, a tagállamok függőségére és kiszolgáltatottságára építve újfajta szerveződésbe bonyolódtak.
 • 2024. február 6. 23:19
  Orbán Balázs azt hangoztatta, hogy Magyarország, amelynek kiváló a földrajzi elhelyezkedése, demográfiai értelemben nem túl jelentős, de technológiai fejlettségét, exporterejét tekintve az. Az elmúlt harminc évben az ország képessé vált arra, hogy megtermelje, amire szüksége van, és arra is, hogy ez az áru versenyképes legyen a világ többi részén is.
 • 2024. január 25. 20:08
  Számosan úgy sejtik, hogy akik a blokkosodásból ki akarnak maradni, azok két szék között a földre huppannak. A kormányfő politikai igazgatója szerint ki kell maradnunk a blokkosodásból.
 • 2024. január 9. 08:46
  "Brüsszelben a vak vezet világtalant elve érvényesül", a brüsszeli elit ugyanis már rég nem látja a hétköznapi európai emberek életszagú problémáit - értékelt Orbán Balázs.
 • 2023. december 20. 00:02
  A hagyományos szövetségi rendszereink, a NATO és az Európai Unió nagyon fontosak, de egyre fontosabbak ezek mellett - és nem ezek alternatívájaként - a más, több országot is tömörítő együttműködések, mint például az Egy övezet, egy út Kínával folytatott együttműködés, vagy a türk, tehát török eredetű országokkal való együttműködés – vélekedett Orbán Balázs.
 • 2023. szeptember 23. 12:20
  Magyarország tanulmányozza az ideológiákat, és a tanulságokat levonva próbálja meg hasznosítani belőlük azt, ami értéket teremhet; ugyanakkor egyetlen nagyhatalomnak sem kíván sem az eszköze, sem a kiszolgálója lenni, hanem a belső viták lefolytatása után dönt arról, hogy merre haladjon – emelte ki Orbán Balázs.
 • 2023. szeptember 9. 17:23
  Orbán Balázs kijelentette: Brüsszelt foglyul ejtette a háborúpárti és korrupt elit, az elmúlt időszakban meghozott, elhibázott döntések nagyon komoly károkat okoznak Európának, amelynek versenyképessége egyre romlik.
 • 2023. szeptember 5. 12:04
  Magyarország a legrégebbi államszervező erő a Kárpát-medencében, így a stabilitás és a folytonosság hordozója – rögzítette Orbán Balázs.
 • 2023. július 27. 10:38
  Egy nyitottságra és összekapcsolódásra épülő stratégia akkor működik, ha a Nyugat része vagyunk. A nyugati világon kívüli szereplőknek éppen ezért lehetünk érdekesek – nyugatiak, de normálisak, nyitottak, de stabilak vagyunk – rögzíti Orbán Balázs.
 • 2023. július 25. 11:28
  Orbán Balázs az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában rámutatott: nagyon veszélyes időszakba érkeztünk, nemcsak a szomszédban dúló háború miatt, hanem amiatt is, mert a két nagyhatalom - az Amerikai Egyesült Államok és Kína - vetélkedése meghatározó lesz a következő évtizedekben.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
 • Hazai klubfutball: közepes alatt
  Ma a magyar bajnokságot az a Paks vezeti, amely magyar edzővel és magyar játékosokkal küzd. Tudjuk azonban, hogy BL-csoportkörbe jutást ettől a gárdától nem várhatunk. Márpedig a hazai klubfutballnak a BL-ben a helye: a csoportkörnél magasabb szinten.
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
 • A szolnoki csata 175. évfordulója
  Az 1849-es csatára emlékezve 28. alkalommal rendezi meg az eseményt Szolnok önkormányzatának megbízásából a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ - tájékoztattak.
 • A Trianon utáni ötödik nemzedék
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban tartott eseményen rendhagyó módon tartott köszöntőt, tekintettel arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter betegsége miatt nem jöhetett el, így az államtitkár tolmácsolta a tárcavezető gondolatait.
 • Hazánk a fő kontinensen: Eurázsiában
  Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Iskola tanára hozzászólásában úgy fogalmazott, hogy a nyugati politikai elit a zöld ideológia alapján a kapcsolatépítés helyett a keleti kapcsolatok elvágásán dolgozik, miközben a magyar kormány az "irígy és rosszalló" nyugati pillantások ellenére a keleti és a kínai kapcsolatok ápolásával csak azt teszi, amit a nyugati nagyvállalatok egy része is tett a múltban.
MTI Hírfelhasználó