orbán balázs
  • 2024. július 7. 10:11
    Magyarországnak igenis lehet döntő szerepe a konfliktus rendezésében, ami azért is fontos, mert a "mi bőrünkre is megy a játék: több száz kárpátaljai magyar áldozata van már eddig is a háborúnak, a negatív gazdasági következményeit pedig a háború kitörése óta nyögjük" - fogalmazott Orbán Balázs.
  • 2024. június 27. 23:12
    Intenzív tárgyalások zajlanak magyar kormánypárti EP-képviselők részvételével egy nagy jobboldali, szuverenista és Európában is hazafias alapon politizáló koalíció létrehozásának céljából.
  • 2024. június 23. 16:00
    Orbán Balázs kiemelte: az elmúlt évek elhibázott brüsszeli politikája miatt bekövetkezett versenyképességromlás olyan kihívás, amelyre mindenki szeretne válaszokat találni.
    Címkék:
  • 2024. május 7. 22:54
    Orbán Balázs szólt arról is, hogy reményei szerint Magyarország a kínai befektetések által az európai elektromosautó-gyártás központja lesz.
  • 2024. április 23. 09:08
    A brüsszeli szélsőségesek egyre több szakpolitikai területen szeretnék úgy átvenni a tagállami hatásköröket, hogy az már elnyomás, és ez így nem működhet tovább.
  • 2024. április 18. 15:04
    Európa vezetői közül egyre többen, a frontvonalról érkező hírek ellenére, háborúpárti álláspontot követnek, és még több fegyvert, még több katonai támogatást akarnak nyújtani Ukrajnának – leplezte le a szélsőséget Orbán Balázs.
  • 2024. április 5. 10:11
    Orbán Balázs felidézte a no-go zónákban korábban szerzett tapasztalatait, majd a bevándorlás problémái közé sorolta azt is, hogy miközben a fogadó oldalon egy keresztény identitásában meggyengült társadalom áll, az iszlám mint "közösségműködtetési modell" virágkorát éli.
  • 2024. március 28. 22:01
    Orbán Balázs könyvében írt a rezilienciáról is, ami ellenállóképességet jelent. Elmondta, ezt szuverenitásként is lehet értelmezni, de ugyanakkor a gazdasági nyitás is egyfajta ellenállóképességet ad.
  • 2024. március 14. 08:33
    Meglátása szerint Magyarország számára az a fontos, hogy új iparágakat honosítson, kitörési szektorokat azonosítson a magyar cégek számára, és egy olyan külpolitikát folytasson, ami nem ideológiai, hanem nemzeti érdeken alapul - részletezte Orbán Balázs.
  • 2024. február 10. 08:07
    A miniszterelnök politikai igazgatója elmondta: miközben hosszú idő után ma újra mindenki demokráciák és autokráciák, a jó és a rossz küzdelemének a visszatéréséről beszél, az EU nyugat-európai magországai egy új és általános logika mentén, a tagállamok függőségére és kiszolgáltatottságára építve újfajta szerveződésbe bonyolódtak.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Ukrajna EU-tagságának elemi feltétele
    Amíg a magyar kisebbség totális - nyelvi, oktatási, állampolgársági - jogfosztásának Ukrajnában nem vetnek véget, addig Magyarországnak nincs más eszköze, mint Ukrajna EU-s és NATO csatlakozásának az akadályozása, másképp nem tudja megvédeni a kárpátaljai magyar kisebbséget.
  • Olimpia 2024
    A francia fővárosban 1900 és 1924 után harmadszor rendeznek nyári ötkarikás játékokat. Franciaországban 1924-ben Chamonix, 1968-ban Grenoble, 1992-ben Albertville volt téli olimpia házigazdája.
  • Magyarjaink hajóztak a Szajnán
    A magyar csapat 180 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a francia fővárosba, vagy a hétvégén már verseny vár rájuk. A nők zöld ruhát, míg a férfiak sötét zakót és világos inget viseltek.
MTI Hírfelhasználó