A Fidesz-recept című könyv
Deák Dániel miközben elemez, maga is alakítója, tematizálója is a politikai vitáknak. A politikai ismeretszerzés útja-módja főként a valós idejű medializálódás miatt "episztemiológiai fordulatot hozott, ami a politikacsinálás folyamatára is visszahat" - mondták a könyvbemutatón.
2023. március 30. 22:37

Deák Dániel A Fidesz-recept - kampányból kampányba című könyvének példányai a kötet bemutatóján a Terror Háza Múzeumban 2023. március 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Bemutatták Deák Dániel, a XXI.Század Intézet vezető elemzőjének A Fidesz-recept - kampányból kampányba című, a kormányzó pártszövetség "töretlen népszerűségének" okait vizsgáló könyvét csütörtökön, Budapesten.

Békés Márton, a XXI. Század Intézet igazgatója méltatásában elmondta, hogy Deák Dániel politológusnak, a Megafon-csoport tagjának első könyve az intézet G. Fodor Gábor szerkesztésében készülő zsebkönyvsorozatának részeként jelent meg.
   
Deák Dániel miközben elemez, maga is alakítója, tematizálója is a politikai vitáknak - mutatott rá Békés Márton. A politikai ismeretszerzés útja-módja főként a valós idejű medializálódás miatt "episztemiológiai fordulatot hozott, ami a politikacsinálás folyamatára is visszahat" - mondta.
   

Ez az összefüggés Deák Dániel számára kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy "szakmai alázattal, de értékek mentén értékelje a politikai folyamatokat, viszont kellő perspektívát is szerezzen ahhoz, hogy kívülről-belülről lássa az Orbán-szabályt" - fogalmazott G. Fodor Gábor terminológiájára utalva.
   
Békés Márton hangsúlyozta: Magyarországon kizárólag a kormányzó jobboldal érti a "politikai hadviselés, a politikacsinálás metódusát". Az igazgató a kormánypártok sikere titkának nevezte a társadalmi többség meglétét, továbbá a folytatható, bizalomkeltő, felelős, stabil kormányzást, és az eredeti, meggyőző, hosszútávú, rendszeresen, mélységében végzett szellemi innovációt, valamint a közérthető, következetes szélesen és mélyen megvalósított választási kampányt, illetve a tapasztalt, bizonyított, kompetens miniszterelnök-jelöltet.
   
A G. Fodor Gábor, az intézet stratégiai igazgatója által moderált kerekasztal-beszélgetésen Deák Dániel szakmai pályafutásának állomásait is felelevenítve arról beszélt, a kormánypártok sikerének legfontosabb összetevője a politikai személyiségen túl a politikai közösség. A Fidesz-KDNP képes megszólítani a jobboldaliakat, a nemzeti radikálisokat és középen álló szavazókat is, "ami párját ritkítja Európában" - mondta.
   
A szerző kitért arra is, hogy a 2019-es önkormányzati választás eredménye "nem rémítette meg" a kormánypártokat, hanem tanultak a hibáikból, hiányosságaikból, és innovációval válaszoltak. A Fidesz ezt követően kezdett építkezni a közösségi médiában - hangsúlyozta, és a lépés fontosságát a polgári körök 2002-es országgyűlési választások utáni megalapításának jelentőségéhez mérte. Deák Dániel egyebek mellett arról is beszélt, hogy a kormánypártok a koronavírus-járványra is úgy tudtak reagálni, hogy nem mentek szembe a társadalmi elvárásokkal, míg máshol a járványkezelésbe kormányok bukta bele.
   
G. Fodor Gábor a többi között azt mondta: a Fidesz-nemzedék küzdelemként fogja fel a politikát, a kudarcokból pedig azt tanulták meg, hogy jobb győzni, mint veszíteni.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Hazánk nem lép háborúba
    Meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát. Meg kell védeni a gazdasági eredményeinket. Meg kell védeni a családjainkat és különösen is a gyerekeinket. Hogy Brüsszelben is értsék: no migration, no gender, no war! Ez áll a választási manifesztumban, amelyet ma kibocsátunk - mondta Orbán Viktor.
  • Erdélyi magyar egyetem Kolozsvárt
    Semjén Zsolt beszédében a magyar kormány nevében gratulált és köszönetet mondott az elvégzett munkáért. Rámutatott: gratulációval azért tartozik, mivel leleményességre volt szükség ahhoz, hogy az épület újra "a miénk legyen", de az építkezésért és az épület élettel való megtöltéséért is gratuláció jár.
  • Családbarát Települések Expója
    "Minden törvényes eszközzel meg fogjuk a jövőben is védeni a családjainkat, és gátat szabunk minden káros, családellenes érzékenyítési kísérletnek" - mondta az államtitkár
MTI Hírfelhasználó