A szélsőség foglyul ejtette a médiát
Egy jogállamnak vannak eszközei, hogy fellépjen a törvénysértés ellen. Ha a jog kifejezetten tiltja, hogy külföldi források segítsenek bizonyos politikai erőket, ha bizonyított a tényállás és van elég erős és hatékony szankció a törvénysértés ellen, akkor a jogállam meg tudja oldani a kihívást – fogalmaz Szabó Tamás.
2023. augusztus 7. 17:32

Kép: magyarnemzet/pexels

Lennie kellett egy olyan titkos alkunak, hogy ha a baloldal megnyeri a választást, valamit cserébe végre kellett volna hajtania. Csak nem tudjuk, mit: kerítést lebontani, beengedni az iskolákba a genderőrületet, belépni a háborúba? – vélekedik a hazafias politikai tömb. Szabó Tamásnak, Antall József államtitkárának, miniszterének tett föl kérdéseket a Gondola.

– Miniszter úr, a migránsözön hazánkra zúdítása, gyermekeink genderbolondériával való megfertőzése, katonáink halálba küldése mind a magyar társadalom rombolását célozza. Kiknek lehet ez érdeke és miért?

– Nem a magyarokra van kihegyezve ez a társadalomátalakítási doktrína és gyakorlat, hanem egész Európára. Mi azért vagyunk az első helyen akire nyomást helyeznek, mert mi ezt nem akarjuk. A három kérdés mindegyikének más az érdekháttere szerintem. A migránshullámot a demográfiai dráma és az ebből következő munkaerőhiány indította be, nem most, hanem a hatvanas évektől. Ez tehát a folytonos növekedésben érdekelt kormányok és az üzleti élet érdeke. Persze tetten érhető a doktriner gondolkodás, ami eltökélten multikulturális világot képzel el. A tőke és a túlhajtott liberális vízió itt kéz a kézben jár. A tőkének munkáskéz kell, a baloldalnak könnyen vezethető szavazó. A gender ügy ennél még egyszerűbb. A hatvanas évektől felerősödött teljes értékátrendeződés nyertesei a marginális számú kisebbségek, akik foglyul ejtették a médiát és a véleményformálókat és a politikai szférát. Ez szerintem csak ennek a relatív szűk csoportnak az érdeke. Ugyanakkor a „társdalomátformáló” gondolatot minden téren a gyakorlatra erőltető ideológiai tábor malmára hajtja a vizet és így egy ki nem mondott szövetség jött létre közöttük.

– Bizonyított, elismert tény, hogy az itthoni ellenzéket külföldről felbérelték. Ez valószínűleg paragrafusokba ütközik. Mindamellett az érintettek a parlamentben, a városházán ügyködnek, hisztériáznak. Hogyan lehet helyreállítani a jogállamiságot?

– Egy jogállamnak vannak eszközei, hogy fellépjen a törvénysértés ellen. Ha a jog kifejezetten tiltja, hogy külföldi források segítsenek bizonyos politikai erőket, ha bizonyított a tényállás és van elég erős és hatékony szankció a törvénysértés ellen, akkor a jogállam meg tudja oldani a kihívást. Azt viszont tudjuk, hogy a médiavilág át tudja festeni a valóságot politikai, üzleti, ideológiai érdekek mentén. A jogállam eszközei mellett szükséges, hogy a médiavilág is tartsa erősen napirenden a törvénytelenségeket.

– Haynau, Rákosi, Karácsony – ezek az extrém figurák avatták fel a megépített, újjáépített, majd felújított Lánchidat az utóbbi 174 évben. A történelem miért tesz ekkora irdatlan terhet a csodálatos szerkezetre?

– A rosszat soha nem a történelem csinálja, hanem az emberek. A tömegpolitikai eszköztárban pedig alapvető, hogy a jó dolgokat, aki teheti, a saját maga építésére használja. Mert a látszat a valóság. A felsorolt személyeknek a Lánchíd létéhez és jó állapota fenntartásához szinte semmi közük nem volt. De a látszatok hasznát az próbálja besöpörni, aki éppen ott van. Ezekre a helyzetekre írta Kányádi Sándor, „nem sirató, csak szomorú”.

Molnár Pál

gondola
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Csak fokozná a zűrzavart egy brüsszeli „ellenbürokrácia”
    Az Európai Unió előbb esik szét, mielőtt a „francia forradalom" bekövetkezhetne. Most bizonyosodik be, hogy Európa 20.századi lejtmenete az 3.évezredre felgyorsult, szinte minden nemzetközi összehasonlításban szembetűnően kullog a nagy erőközpontok mögött – érzékelteti az Európai Bizottság dilettantizmusát Galló Béla.
  • Veszélyben az Európai Unió léte
    A téves brüsszeli szankciós politika hatására a tavalyi évben az Európai Unió GDP-je 0,2 százalékkal emelkedett, míg az orosz GDP 3,6 százalékkal. Az unió vezetésének téves gazdaságpolitikája miatt az EU részesedése a világ GDP-jében évről évre csökken. Az EU-ban az elektromos áram ára 2-3-szor, a földgáz ára 4-5-ször nagyobb, mint az Egyesült Államokban. Ez az európai ipar súlyos versenyhátrányához vezet - összegzett Kövér László.
  • Színt vallott a Tisza Párt: támogatják az LMBTQ-propaganda terjesztését
    Újabb fajsúlyos témakörben mutatták meg valódi arcukat Magyar Péterék, a Tisza Párt európai parlamenti képviselői ugyanis szavazataikkal kiálltak a genderideológia és az LMBTQ-propaganda támogatása mellett. Nem véletlen, hogy már a nyáron rendezett budapesti Pride felvonulás résztvevői is arról beszéltek: Magyar Péter több jogot ad majd a szivárványos szervezeteknek, ha esetleg hatalomra kerül.
MTI Hírfelhasználó